KWPN Gelders paard

Een andere KWPN websites site

Staat uw paard geregistreerd in de Gelderse fokrichting? Dan kunt u een advertentie plaatsen in de rubriek ‘Te Koop’ of ‘Te Koop Gevraagd’. Stuur een kopie van het stamboekpapier, de advertentietekst en eventueel een foto van het paard per e-mail naar info@reneepreijde.nl. Dan wordt uw advertentie op de verkooplijst geplaatst en daarnaast onder de aandacht gebracht via Facebook en Twitter. Mocht u dit laatste niet willen, wilt u dit dan vermelden bij de aanmelding van uw advertentie?

Hengstveulen van Parcival

Wegens een uit de hand gelopen hobby bieden wij ons prachtige, stoere hengstveulen van Parcival te koop aan.

Bij ons is op 21 mei jongstleden Jericho AE geboren. Een hengstje met keurhengst Parcival als vader en hengstenmoeder Zamyra (voorlopig keur en prok van Elegant) als moeder. Jericho is dus een halfbroer van de goedgekeurde Floris BS. Hij heeft goede gangen, een prachtig exterieur en een prettig karakter. Wij zouden hem graag houden voor de opfok en om hem eventueel aan te bieden voor de hengstenkeuring, maar wij hebben op dit moment teveel paarden en daarnaast is Zamyra weer drachtig. Vandaar dat wij hem nu te koop aanbieden.

Een goede plek is een vereiste en wij zouden het fijn vinden als hij werd verkocht aan mensen die hem alle kansen geven om zich goed te ontwikkelen!

Vraagprijs: €2750.

Contact:

Ashley Provily
0620298392
ashleyprovily@gmail.com
(woonplaats: Kootstertille, Friesland)

DSC_0091

Te koop: Erion (Zethar x TCN Partout x Rossini x First Trial XX x Drost)

Erion is een 5 jarige ruin met afstamming: Zethar x TCN Partout x Rossini x First Trial XX x Drost. Schofthoogte 1.70m – 1.75m. Op het moment is hij geklasseerd in het B springen en in het L2 dressuur. Met springen geeft hij de ruiter een vertrouwd gevoel. Ook kan hij al wat oefeningen van het M dressuur. Buiten rijden vindt hij ook leuk, hij schrikt wel van ritselende dingen. Hij is sociaal naar mensen en andere paarden.

Contact

Voor meer informatie, bel : 0615012560
Of mail: esther_van_zanten@hotmail.com

foto (3) foto (2)

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden. Ik wil uiteindelijk voor het mennen een 2-span creëren. Daarvoor zoek ik 2 Gelderse Rijpaarden (ruinen, stokmaat minimaal 1.67m) die goed lopen in de dressuur (L/M) en die natuurlijk heel veel op elkaar lijken qua kleur, bouw en hoogte.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Te koop: 5-jarige vosmerrie v. Sirius x Wendie (Keur) (Parcival x Indiaan)

IMG_0333

5-jarige Gelderse vos merrie v. Sirius x Wendie (Keur) (Parcival x Indiaan). Beide ouders hebben sport(dressuur) en sport(mennen) prestatie. Merrie wordt meerdere malen per week recreatief gereden; is zeer braaf ingereden onder het zadel en gaat graag mee naar het bos. Losse sprong maakt ze ook netjes. Geschikt voor de fokkerij. Niet geschikt voor de sport. Met drie kinderen heb ik niet meer de nodige tijd en aandacht voor haar. Het is een zeer gevoelig en intelligent dier en ze verdient beter. Vraagprijs €2500,-.

Contact

Voor meer informatie graag contact opnemen via MSEM.vanRijen@avans.nl of 06-13309269. (Sprundel)

Te koop: 9-jarige bruine ruin M2 geklasseerd

Met pijn in mijn hart moet ik mijn kostbaarste bezit verkopen door verhuis naar het buitenland en achteraf is er geen mogelijkheid hem hierheen te halen.

Armani is een 9 jarige ruin van Bazuin (bekijk op Horsetelex). 1.75m, bruin. Hij is M2 dressuur gekwalificeerd, kent alle oefeningen t/m Z al zijn deze wel wat weggezakt doordat wij de laatste anderhalf jaar alleen recreatief bezig zijn geweest. Maan is 100% verkeersmak, is geen dooie buiten maar zal er nooit vandoor gaan oid. Hij kent vrachtwagens, drukke wegen, treinen, wilde koeien en paarden, bloembollenkramen, tractors etc. etc. Heeft in zijn 9 jaar leven misschien 1 keer gebokt. Ik ben zelfs enkele keren zonder zadel/hoofdstel langs een 80KM weg naar het strand gereden zonder problemen.

wi493

Hij is 100% trailermak maar heeft wel een beetje aanmoediging nodig. Heeft een goede sprong, ervaring met zowel balken als cross, is wel vrij groen/overenthousiast met springen, dit kalmeert wanneer er meer regelmatig gesprongen word. Hij springt alles waar je hem voor zet zolang je zelf niet twijfelt, heeft tot 1.60m enkele sprong zonder problemen gesprongen. Hij heeft naar mijn idee potentie om hoger te komen met springen/eventing, heb er zelf nooit de tijd voor gehad dit eruit te halen.

crosso99

Heeft in zijn leven geen dag kreupel gelopen en is nog nooit echt ziek geweest.

Ondanks dat ik Maan in zijn leven met zo veel mogelijk dingen kennis heb laten maken en hem zo veelzijdig mogelijk getraind heb, is het niet altijd een makkelijke. Heeft dan ook een meer gevorderde ruiter nodig. Hij vind het heerlijk om uren te tutten en knuffelen. Werkt graag en hard als je een klik met hem hebt.

Gaat alleen naar een liefdevol nieuw huis met weidegang. Kan evt. verkocht worden incl. toebehoren, excl. zadel

Contact

S.F. van Twuijver.
Sf.vantwuijver@gmail.com

Te koop gevraagd voor bevriende manege:

Betaalbare ruin of merrie die geschikt is voor manegelessen. Maximaal 15 jaar. Voor meer informatie C.A. Steendam of Robert Timmerman, email: robertencarina@hotmail.com of 06-15243426.

Gezocht: 2-span brave Gelderse Paarden

Gezocht: een 2-span mooie brave Gelderse paarden. Stokmaat minimaal 1.67m, ruinen, vossen of bruin en maximaal 6 jaar oud. De paarden moeten ook onder het zadel gereden zijn en als ze een sprongetje kunnen maken is dat een pré.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Te koop: 2 jaarling merries van Alexandro P

Wegens inkrimping fokkerij te koop aangeboden 2 jaarling merries van Alexandro P. Links op de foto’s Alexando P x Balzflug, rechts Alexandro P x Belisar. Beiden beschikken over een zeer correcte exterieur, uitstekende bewegingen en een vriendelijke karakter. Zij zijn regelmatig in handen geweest. Voor meer informatie s.v.p. contact opnemen met Cindy Schelvis 06-22527362 cindy.nico.schelvis@planet.nl

I en I b I en I

Te koop: 4 jarige bruine merrie van Alexandro P

4-jarige bruine merrie van Alexandro P x Nouvelle Nanna. Onbeleerd, geheel naar eigen te zetten. Stokmaat 1.64m, geboortedatum : 16-05-2010.  Leuk en vriendelijke paard voor zowel dressuur en springen. Moeder is een hardwerkende merrie die graag springt. Vader is de prachtige gelderse hengst Alexandro P. Papieren zijn aanwezig en is in 2011 rontgenologisch gekeurd en mag opnieuw gekeurd worden, kosten zijn voor de koper. Normale prijsklasse.

Contact

Voor meer informatie: franskemperman@hotmail.com of 0620401522 / 0575-452006

20140411_104943

20140411_104935

Te koop: mooie chique en brave donkerbruine merrie (Inspecteur x Elegant)

Mooie chique en brave donker bruine merrie: Varoline  ( Inspecteur x Elegant ). Geb. 29 april 2002, is:  Keur – Sport – Dressuur.

Heeft een zeer goede stap – draf  een een fijne galop en kan ook heel leuk springen. Kreeg op de keuringen in Hengelo complimenten over een goed gebruik van de achterhand ( kwam goed onder de massa ). Is ook naar de NMK in Ermelo geweest en werd 5e. In verband met beëindiging van de wedstrijdsport van de amazone is het jammer dat deze merrie die klaar is voor de Z dressuur, stilstaat. Ze is natuurlijk ook  geschikt als fokmerrie. Is braaf en betrouwbaar in de omgang en sociaal met andere paarden. Belangrijk is een goed tehuis. Prijs n.o.t.k.

Contact

Voor informatie  mailen met : yvonne-yona@xs4all.nl

Te koop: 10-jarige merrie ster-sport(mennen)

Tienjarige merrie Zellydansa ster-sport(mennen), vader Sirius, moeder Kadansa keur-preferent- sport(mennen). Mv Ahoy x Oriant.

Ze is M dressuur mennen en heeft een IBOP van 77,5 punten gelopen (aangespannen). In 2011 was ze kampioen bestgaand aangespannen in Hengelo (Gld). Ook op de concoursen heeft ze goede resultaten behaald.

Merrie Zellydansa

Contact

Bennie Scheppink
06-24643619 of 0529-457333

Te koop: driejarige Gelderse ruin

Te koop de driejarige Gelderse ruin, Griffin LL. Zijn vader Olivi voert de indexlijst van hengsten met een betrouwbaarheid van 80 tot 89 % aan. Moeder Leonora LL (Elegant x Prins Oregon x Irak) voert de predicaten keur sport preferent en prestatie. Deze vosruin is 1.67 m, heeft veel front en uitstraling, een supergoede galop en daarnaast een heel plezierig en gehoorzaam karakter. Hij is recent gecastreerd en daarom nog niet zadelmak gemaakt. Zal zeker een echte blikvanger worden, onder het zadel maar ook voor de wagen. Zie ook de foto’s hieronder. Vraagprijs n.o.t.k.

Contact:

Laurie Jansen 06 28438547 SONY DSC SONY DSC

Te koop: Gelders hengstveulen

Indurain

Naam: Indurain, geboren op 28-05-2013. Voskleurig. Gechipt en in bezit van paspoort. Vader: Rubus b, Mv: Ahoy. Prijs: notk Contact: familie Broos 0165-303782 of 06-21713866

Te koop: Gelderse ruin & 2 Gelderse hengstveulens

Gelderse ruin Gustaaf 2 1/2 jaar. Vosblef 4 witte benen. Vader Ahoy mv Heineke Gelders Hengstveulen Icaro Bruinbles, 3 witte benen Vader Danser mv Heineke Gelders Hengstveulen Ivanko Vosbles met 4 witte benen Vader Koss mv Ahoy Kampioen van de gelderse veulens in Nijkerk 2013

Contact

Marrie Breugem 06-18078555 breugem@live.nl Bodegraven

Te koop

Wegens (gedeeltelijke) beëindiging van de Gelderse fokkerij: de kans om een succesvolle fokkerij op te zetten of braaf goed bewegend op keuringen getoetst sportpaard voor de toekomst te kopen: Ida-Amanda, merrie, bruin, geb. 16-03-2013 (Alexandro P x voorlopig keurmerrie Amanda II van Farrington uit de keur sport-dressuurmerrie Jamanda van Zep x Unitas), vierde plaats Nationale Veulenkeuring Ermelo, volle zuster van Flip, derde NVK 2010, Godiva-Amanda tweede NVK 2011, Hanna-Amanda, tweede NVK 2012 en nicht van Nationale Veulenkampioenen Warudin en Ivo. De tweejarige vosmerrie Gitta-Jirma (Alexandro P x nationale kampioene Tajirma van Laurentz x ster Jirma van Zep), een halfzuster van de Z1-elitemerrie Bijtajirma van Upperville en volle zus van de voorlopig keurmerrie en voormalig nationaal kampioene (thans voorlopig keurmerrie) Elvirma. Zie foto hieronder.

Gitta-Jirma

Gitta-Jirma

Geen telefonische prijsopgave. Bij serieuze belangstelling is contact op te nemen met Ria Hekkert (06-54362236) en ‘s avonds Henk Hekkert (0572-351842) en desgewenst een afspraak tot bezichtiging van de paarden te maken.

Te koop
Driejarige Gelderse stermerrie Frieda v.Oscar x Amora (keur v.Koss) x Metha (keur preferent v.Cabochon) x Zinta (keur preferent v.Heemraad). Frieda meet 165 cm en is een fokprodukt van de heer K.H.J. van Leijden. Zowel in de sport als ook op keuringen kent deze lijn zo zijn successen. Moeder Amora en ook grootmoeder Metha hebben allebei een kampioenstitel voor driejarige merries op hun naam staan. De moeder van Frieda is een volle zus van de goedgekeurde Gelderse hengst Wilson (ZZ-L)  en de voor het verrichtingsonderzoek aangewezen Vasco (Villeneuve Lichte Tour/Prix st. Georges). Ook Frieda heeft zich in Hengelo, maar ook in Ermelo op de keuring prima laten zien. Frieda is een paard met een zeer mooi front, een goed achterbeengebruik en veel souplesse. Frieda heeft drie goede gangen en is betrouwbaar en braaf. Voor meer inlichtingen: Fam Heinemans, Tel.: 06-13340518/0575-467666, e-mail:  info@dehaverkamp.nl 5-9-2013

Te koop
Vijfjarige Gelderse merrie – Diethilde Mirna (Vitens x Mirna ster preferent prestatie (Ahoy x Uriant)). Diethilde is vorig jaar op de keuring in Didam ster geworden. Ze is zadelmak en 1.62 mtr. hoog. Ze is gefokt door de fokkers van het jaar 2013 R. & S. Postma – van der Wal. Hun fokproducten doen het stuk voor stuk erg goed in de sport (zowel dressuur als mennen). Ook Diethilde pakt het rijden fijn op, ze heeft drie goede basisgangen en een bijzonder goed gebruik van haar achterbeen. Ook heeft ze een mooie hals en hoofd-hals-verbinding. Diethilde is fijn in de omgang en is altijd tijdig ingeënt, ontwormd en bekapt. Te koop wegens te veel! Voor meer informatie kunt u mailen naar sietskehijlkema@hotmail.com of bellen naar 0641261247 31-8-2013

Te koop:

Fino la Nina
ster. Koss x Vodina (voorl. Keur v.Elegant). Stokmaat 1.65m. Lieve driejarig stermerrie met goede gangen en goed exterieur. Kreeg in Didam voor de galop maar liefst 80 punten. Nuchter in de omgang en in het werk en daardoor zeker ook geschikt voor recreatie. Alleen nog gelongeerd, maar wordt binnenkort zadelmak gemaakt. Uitgebreide afstammingsinfo en meer foto’s op http://www.horsetelex.nl/sponsors/profile/1174. T.z.t. komt daar ook een filmpje van haar op.

Athena
Lorton x Fabricius. Stokmaat 1.68m. L1 + 4. Mooie vriendelijke merrie met een zeer goed achterbeengebruik. Krijgt regelmatig achten voor de middendraf, maar ook complimenten van de jury voor het verzameld kunnen gaan. Voorheen L1 + 4, wordt momenteel gestart in de B. Niet geschikt voor beginners. Uit de moederlijn van g.g.h. Walser. Paard voor de hogere dressuur!  Uitgebreide afstammingsinfo en meer foto’s + filmpje op kunt u vinden op: http://www.horsetelex.nl/sponsors/profile/1174. Voor meer informatie kunt u bellen met Stal de Akkerroos, Robert Timmerman, 06-29396818. 23-7-2013

Te koop gevraagd
4-8 jarig dressuurpaard Gelders of half Gelders gefokt, bij voorkeur ruin. Moet correct zijn met drie goede gangen en bij voorkeur een ruin met een stokmaat vanaf 1.68m. Graag reactie via e-mail: Niek.Hietbrink@delaval.com of telefoon: 0614458432 4-6-2013

Te koop
De prachtige donkerbruine dertienjarige Gelderse keurmerrie Tinteling (Flemmingh x Galant x Elegant, uit de bekende Narona-lijn). Als driejarige was Tinteling reservekampioen op de Nationale Merriekeuring in Ermelo. Ze heeft twee veelbelovende veulens gehad. Wegens lichte blessure niet meer geschikt voor de topsport. Ze heeft een fijn karakter, wil hard voor je werken en is in omgang heel vriendelijk (ook met een veulen aan de voet). Voor wie verder wil in de Gelderse fokkerij en/ of op zoek is naar een goed opgeleid paard is Tinteling uitermate geschikt. Bent u serieus geïnteresseerd dan kunt u gerust bellen voor meer informatie. Yke van Dam, tel.nr.: 06- 28598108 22-5-2013

Te koop
Zevenjarige ruin Koss x Satelliet. Bornfree is een paard met een werkwillig en betrouwbare karakter. Momenteel wordt hij uitgebracht in de L2-dressuur. Zes starts, zeven winstpunten. Hij is klaar voor de M. Bornfree heeft een consequente ruiter nodig, die hem vertrouwen geeft. Een paard met toekomstperspectief. Voor vragen kunt u bellen 06-10035738 of mailen wellink_koebrugge@hetnet.nl 13-5-2013

Te koop
Tienjarige vos merrie Viva Videndi (Parcival x Laurentz), 1.68m. met opvallend, fraai en sterk uiterlijk. De gangen zijn erg mooi. Een paar jaar geleden is dit paard ook aangeboden op deze site en er was toen belangstelling (uit België). We doen een oproep aan degenen die toen serieuze belangstelling hadden, contact met ons op te nemen. We zijn helaas de contactgegevens kwijt. Emailadres: ahilhorst@home.nl.  Mobiele telefoon: 06-51055768. Prijs n.o.t.k. Een goede plek is voor ons erg belangrijk. 3-5-2013

Te koop
Lieve bruine merrie Koss x Zichem, ongeveer 1.65m. en zes jaar. Mooie gelijkmatige aftekeningen: kol, sneb beide achterbenen witte sokken. Merrie is op driejarige leeftijd beleerd voor de wagen door hengstenhouder Henk van Donkelaar. Heeft in Gelderland voor de wagen door de bossen en het verkeer gelopen. In het voorjaar dat ze vijf jaar werd is ze zadelmak gemaakt en heeft toen ook een onderlinge wedstrijd gelopen. Een klein sprongetje aan de lijn en los heeft ze ook gemaakt en vindt dit leuk. Het is dus een allround paard. Daarna heeft ze stil gestaan en nu hebben we haar weer opgepakt en dat gaat heel goed. De reden van de verkoop is dat wij geen tijd hebben om meer dan één paard te rijden of te mennen. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met A. Meilink, tel.nr.: 06-30783996. Wij vragen niet de hoofdprijs, een goed adres is voor ons het allerbelangrijkste. 30-4-2013

Te koop
Zesjarige Gelderse merrie, roodvos, bles, vier half witte benen. Mooi type en beste bewegingen. Nooit op keuring geweest, zeker sterwaardig. Vader: Vitens, moeder keur Ixiabloem vader Renovo x  Strawinsky x Marius. Super stam. Stokmaat 1.64 meter. Goed betuigd, pittig karakter, niet voor beginners. Paard geschikt voor de mensport. Voor meer informatie : B. Wijnveen , 06-53696800 overdag, weekend en avond 0543-564523.

Te koop
Hierbij bieden wij te koop aan onze Gelderse jaarlinghengst Haakon Magnus (Charmingmood x Elegant). Haakon is een zoon van de goedgekeurde KWPN-hengst Charmingmood (Winningmood x Contango) uit een stermerrie van de Gelderse keurhengst Elegant. Hij is geboren op 13 april 2012. Pedigree: http://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1483080 Haakon heeft op de Dag van het Gelders Paard 2012 een eerste premie behaald (evenals zijn eerdere twee halfbroers). Hij valt op door zijn geweldige karakter en mooie uitstraling. Kortom: een mooi sportpaard voor de toekomst en zeker niet te vergeten interessant qua bloedvoering! Voor aanvullende vragen en/of een vrijblijvende bezichtiging mag u uiteraard even contact met mij opnemen. Vraagprijs: n.o.t.k. Annemieke van Selm, tel. 06-40332554, Email:annemiekevanselm@online.nl 10-2-2013

Te koop
Mooi en goed bewegend hengstveulen, erg makkelijk in omgang. Geboren op 7 april 2012. Het veulen is een zoon van de goedgekeurde KWPN-hengst Zhivago (Krack C x Jazz) uit een stermerrie van de Gelderse hengst Ahoy. De volle tweeenhalfjarige zus, en twee halfzussen zijn ook nog aanwezig op stal. Voor meer foto’s of filmpjes graag mailen naar natasjam87@gmail.com. Voor meer informatie en vraagprijs graag bellen met W. Blekkink Winterswijk-Woold 0543-564243. 18-9-2012