KWPN Gelders paard

Een andere KWPN websites site

Staat uw paard geregistreerd in de Gelderse fokrichting? Dan kunt u een advertentie plaatsen in de rubriek ‘Te Koop’ of ‘Te Koop Gevraagd’. Stuur een kopie van het stamboekpapier, de advertentietekst en eventueel een foto van het paard per e-mail naar info@reneepreijde.nl. Dan wordt uw advertentie op de verkooplijst geplaatst en daarnaast onder de aandacht gebracht via Facebook en Twitter. Mocht u dit laatste niet willen, wilt u dit dan vermelden bij de aanmelding van uw advertentie?

Gezocht: Gelders Paard tussen 6 en 10 jaar oud

Gezocht: Gelders Paard tussen de 6 en 10 jaar oud. Tussen de 1.55 en 1.65. Groter mag, kleiner niet. Gezond, zadelmak, lief karakter maar geen doetje. Een ruin heeft de voorkeur, maar het mag ook een merrie zijn. Ik ben niet op zoek naar een paard wat goed is voor de sport, ik wil puur recreatief gaan rijden. Lage prijsklasse.

Het paard komt op een goede plek met veel weidegang en liefde terecht. Het liefst Regio Bollenstreek, Amsterdam ongeveer. Mocht u denken het goede paard te hebben staan, dan hoor ik het graag. Ook als het paard niet volledig voldoet kunt u gerust mailen, wie weet.

Contact

Voor tips en vragen kunt u contact opnemen met danitsja-v@planet.nl.

Te koop: op en top veelzijdige sport- en fokmerrie voor dressuur en mennen

Wegens aanfok te koop de vijfjarige bruine, 1.67 grote, stermerrie Eclairinetty (Alexandro P x keur preferent sportmerrie Ninetty van Zep x ster preferent Bazinetty van Commandant x keur preferente Inetty van Eclatant). De merrie legde in 2013 een IBOP af met stap 7,5, draf 8, galop 8,5 en ontving voor geschiktheid als dressuurpaard 8,5 punten.

Eclairinetty

Moeder Ninetty liep M2 dressuur. De halfzusters van Eclairinetty, Aninetty (Elegant) en Taninetty (Negro) zijn resp. Z2 en M1 dressuur. Grootmoeder Bazinetty bracht het Z1-dressuurpaard Linetty (Elegant) en is tevens grootmoeder van het Lichte Tour dressuurpaard Next One (Bismarck) en M2-geklasseerde Samba (Lancet). Bazinetty is ook de overgrootmoeder van de goedgekeurde hengst M1 hengst Chablis (Upperville), Z1-ruin Rex Non Moritur (Cabochon), Z2-dressuurmerrie Sinetty (Cabochon) en M2-gestarte Tinetty (Farrington).

Voorts komen uit dezelfde moederlijn de 1.20 springpaarden Gunther (Zelhem), Pien (Guidam), Ainetty (Guidam), Ashi-Netty (Sydney), Pegaat en Sigaat (Legaat) alsmede het internationale springpaard Bionetty (Emilion) van Ben Asselin.

Eclairinetty heeft galopperend deelgenomen in 2009 aan de nationale veulenkeuring Ermelo. De merrie wordt in 2014 voorgesteld voor het keurpredicaat. Met de te bezichtigen moeder Ninetty en nicht Sinetty en halfzuster Clarinetty wordt de fokkerij voortgezet.

Kortom: een merrie uit een excellent nestje, op en top veelzijdig gefokt en gebruikt onder het zadel en voor de kar. Wat wenst u nog meer!?

Meer informatie & contact

Geen telefonische prijsopgave en bij serieuze belangstelling is contact op te nemen met Ria Hekkert (06-54362236) en Remy Bastings (06-15066580) en desgewenst een afspraak tot bezichtiging en rijden te maken.

Te koop: veelzijdige 9-jarige Gelderse vos ruin

Te koop: veelzijdige 9-jarige Gelderse vos ruin (Koss x Lorton), 1.70 m. L1 dressuur met winstpunt. Laat veel vermogen zien met springen. Eerlijk vriendelijk karakter, makkelijk in omgang. Als veulen 1e premie gekregen en uitgezonden naar de NVK in Ermelo. Belangrijk is een goed tehuis.

(Klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

Contact

Voor informatie kunt u mailen naar: jfhemmes@tiscali.nl.

Te koop: mooie chique en brave donkerbruine merrie (Inspecteur x Elegant)

Mooie chique en brave donker bruine merrie: Varoline  ( Inspecteur x Elegant ). Geb. 29 april 2002, is:  Keur – Sport – Dressuur.

Heeft een zeer goede stap – draf  een een fijne galop en kan ook heel leuk springen. Kreeg op de keuringen in Hengelo complimenten over een goed gebruik van de achterhand ( kwam goed onder de massa ). Is ook naar de NMK in Ermelo geweest en werd 5e. In verband met beëindiging van de wedstrijdsport van de amazone is het jammer dat deze merrie die klaar is voor de Z dressuur, stilstaat. Ze is natuurlijk ook  geschikt als fokmerrie. Is braaf en betrouwbaar in de omgang en sociaal met andere paarden. Belangrijk is een goed tehuis. Prijs n.o.t.k.

Contact

Voor informatie  mailen met : yvonne-yona@xs4all.nl

Te koop: 10-jarige merrie ster-sport(mennen)

Tienjarige merrie Zellydansa ster-sport(mennen), vader Sirius, moeder Kadansa keur-preferent- sport(mennen). Mv Ahoy x Oriant.

Ze is M dressuur mennen en heeft een IBOP van 77,5 punten gelopen (aangespannen). In 2011 was ze kampioen bestgaand aangespannen in Hengelo (Gld). Ook op de concoursen heeft ze goede resultaten behaald.

Merrie Zellydansa

Contact

Bennie Scheppink
06-24643619 of 0529-457333

Te koop: 8-jarige merrie ster-sport(mennen)

Achtjarige merrie Belledansa ster-sport(mennen), vader Sirius, moeder Kadansa keur preferent-sport(mennen). Mv. Ahoy x Oriant. Ze is M dressuur mennen en heeft een IBOP van 75 punten. Belledansa heeft op de concoursen goede resultaten behaald.

Belledansa

Contact

Bennie Scheppink
06-24643619 of 0529-457333

Te koop: driejarige Gelderse ruin

Te koop de driejarige Gelderse ruin, Griffin LL. Zijn vader Olivi voert de indexlijst van hengsten met een betrouwbaarheid van 80 tot 89 % aan. Moeder Leonora LL (Elegant x Prins Oregon x Irak) voert de predicaten keur sport preferent en prestatie. Deze vosruin is 1.67 m, heeft veel front en uitstraling, een supergoede galop en daarnaast een heel plezierig en gehoorzaam karakter. Hij is recent gecastreerd en daarom nog niet zadelmak gemaakt. Zal zeker een echte blikvanger worden, onder het zadel maar ook voor de wagen. Zie ook de foto’s hieronder. Vraagprijs n.o.t.k.

Contact:

Laurie Jansen 06 28438547 SONY DSC SONY DSC

Te koop: Gelders hengstveulen

Indurain

Naam: Indurain, geboren op 28-05-2013. Voskleurig. Gechipt en in bezit van paspoort. Vader: Rubus b, Mv: Ahoy. Prijs: notk Contact: familie Broos 0165-303782 of 06-21713866

Te koop: Gelderse ruin & 2 Gelderse hengstveulens

Gelderse ruin Gustaaf 2 1/2 jaar. Vosblef 4 witte benen. Vader Ahoy mv Heineke Gelders Hengstveulen Icaro Bruinbles, 3 witte benen Vader Danser mv Heineke Gelders Hengstveulen Ivanko Vosbles met 4 witte benen Vader Koss mv Ahoy Kampioen van de gelderse veulens in Nijkerk 2013

Contact

Marrie Breugem 06-18078555 breugem@live.nl Bodegraven

Te koop

Wegens (gedeeltelijke) beëindiging van de Gelderse fokkerij: de kans om een succesvolle fokkerij op te zetten of braaf goed bewegend op keuringen getoetst sportpaard voor de toekomst te kopen: Ida-Amanda, merrie, bruin, geb. 16-03-2013 (Alexandro P x voorlopig keurmerrie Amanda II van Farrington uit de keur sport-dressuurmerrie Jamanda van Zep x Unitas), vierde plaats Nationale Veulenkeuring Ermelo, volle zuster van Flip, derde NVK 2010, Godiva-Amanda tweede NVK 2011, Hanna-Amanda, tweede NVK 2012 en nicht van Nationale Veulenkampioenen Warudin en Ivo. De tweejarige vosmerrie Gitta-Jirma (Alexandro P x nationale kampioene Tajirma van Laurentz x ster Jirma van Zep), een halfzuster van de Z1-elitemerrie Bijtajirma van Upperville en volle zus van de voorlopig keurmerrie en voormalig nationaal kampioene (thans voorlopig keurmerrie) Elvirma. Zie foto hieronder.

Gitta-Jirma

Gitta-Jirma

Geen telefonische prijsopgave. Bij serieuze belangstelling is contact op te nemen met Ria Hekkert (06-54362236) en ‘s avonds Henk Hekkert (0572-351842) en desgewenst een afspraak tot bezichtiging van de paarden te maken.

Te koop
Driejarige Gelderse stermerrie Frieda v.Oscar x Amora (keur v.Koss) x Metha (keur preferent v.Cabochon) x Zinta (keur preferent v.Heemraad). Frieda meet 165 cm en is een fokprodukt van de heer K.H.J. van Leijden. Zowel in de sport als ook op keuringen kent deze lijn zo zijn successen. Moeder Amora en ook grootmoeder Metha hebben allebei een kampioenstitel voor driejarige merries op hun naam staan. De moeder van Frieda is een volle zus van de goedgekeurde Gelderse hengst Wilson (ZZ-L)  en de voor het verrichtingsonderzoek aangewezen Vasco (Villeneuve Lichte Tour/Prix st. Georges). Ook Frieda heeft zich in Hengelo, maar ook in Ermelo op de keuring prima laten zien. Frieda is een paard met een zeer mooi front, een goed achterbeengebruik en veel souplesse. Frieda heeft drie goede gangen en is betrouwbaar en braaf. Voor meer inlichtingen: Fam Heinemans, Tel.: 06-13340518/0575-467666, e-mail:  info@dehaverkamp.nl 5-9-2013

Te koop
Vijfjarige Gelderse merrie – Diethilde Mirna (Vitens x Mirna ster preferent prestatie (Ahoy x Uriant)). Diethilde is vorig jaar op de keuring in Didam ster geworden. Ze is zadelmak en 1.62 mtr. hoog. Ze is gefokt door de fokkers van het jaar 2013 R. & S. Postma – van der Wal. Hun fokproducten doen het stuk voor stuk erg goed in de sport (zowel dressuur als mennen). Ook Diethilde pakt het rijden fijn op, ze heeft drie goede basisgangen en een bijzonder goed gebruik van haar achterbeen. Ook heeft ze een mooie hals en hoofd-hals-verbinding. Diethilde is fijn in de omgang en is altijd tijdig ingeënt, ontwormd en bekapt. Te koop wegens te veel! Voor meer informatie kunt u mailen naar sietskehijlkema@hotmail.com of bellen naar 0641261247 31-8-2013

Te koop
Dior is een prachtige Gelderse stermerrie van vijf jaar, haar vader is Elegant en haar moeders vader is Laurentz. Dior is beleerd onder het zadel en heeft al licht gesprongen. Zij toont veel talent. Met een consequente ruiter/ amazone die haar vertrouwen geeft, kan zij ver komen in de sport. Echter heeft zij wel veel karakter en is daardoor niet geschikt voor de beginnende ruiter. Dior is braaf in de omgang, sociaal met andere paarden, rustig op stal en trailermak. Voor meer informatie kunt u mij mailen: walona@hotmail.com 31-8-2013

Te koop:

Fino la Nina
ster. Koss x Vodina (voorl. Keur v.Elegant). Stokmaat 1.65m. Lieve driejarig stermerrie met goede gangen en goed exterieur. Kreeg in Didam voor de galop maar liefst 80 punten. Nuchter in de omgang en in het werk en daardoor zeker ook geschikt voor recreatie. Alleen nog gelongeerd, maar wordt binnenkort zadelmak gemaakt. Uitgebreide afstammingsinfo en meer foto’s op http://www.horsetelex.nl/sponsors/profile/1174. T.z.t. komt daar ook een filmpje van haar op.

Athena
Lorton x Fabricius. Stokmaat 1.68m. L1 + 4. Mooie vriendelijke merrie met een zeer goed achterbeengebruik. Krijgt regelmatig achten voor de middendraf, maar ook complimenten van de jury voor het verzameld kunnen gaan. Voorheen L1 + 4, wordt momenteel gestart in de B. Niet geschikt voor beginners. Uit de moederlijn van g.g.h. Walser. Paard voor de hogere dressuur!  Uitgebreide afstammingsinfo en meer foto’s + filmpje op kunt u vinden op: http://www.horsetelex.nl/sponsors/profile/1174. Voor meer informatie kunt u bellen met Stal de Akkerroos, Robert Timmerman, 06-29396818. 23-7-2013

Te koop gevraagd
4-8 jarig dressuurpaard Gelders of half Gelders gefokt, bij voorkeur ruin. Moet correct zijn met drie goede gangen en bij voorkeur een ruin met een stokmaat vanaf 1.68m. Graag reactie via e-mail: Niek.Hietbrink@delaval.com of telefoon: 0614458432 4-6-2013

Te koop
De prachtige donkerbruine dertienjarige Gelderse keurmerrie Tinteling (Flemmingh x Galant x Elegant, uit de bekende Narona-lijn). Als driejarige was Tinteling reservekampioen op de Nationale Merriekeuring in Ermelo. Ze heeft twee veelbelovende veulens gehad. Wegens lichte blessure niet meer geschikt voor de topsport. Ze heeft een fijn karakter, wil hard voor je werken en is in omgang heel vriendelijk (ook met een veulen aan de voet). Voor wie verder wil in de Gelderse fokkerij en/ of op zoek is naar een goed opgeleid paard is Tinteling uitermate geschikt. Bent u serieus geïnteresseerd dan kunt u gerust bellen voor meer informatie. Yke van Dam, tel.nr.: 06- 28598108 22-5-2013

Te koop
Zevenjarige ruin Koss x Satelliet. Bornfree is een paard met een werkwillig en betrouwbare karakter. Momenteel wordt hij uitgebracht in de L2-dressuur. Zes starts, zeven winstpunten. Hij is klaar voor de M. Bornfree heeft een consequente ruiter nodig, die hem vertrouwen geeft. Een paard met toekomstperspectief. Voor vragen kunt u bellen 06-10035738 of mailen wellink_koebrugge@hetnet.nl 13-5-2013

Te koop
Tienjarige vos merrie Viva Videndi (Parcival x Laurentz), 1.68m. met opvallend, fraai en sterk uiterlijk. De gangen zijn erg mooi. Een paar jaar geleden is dit paard ook aangeboden op deze site en er was toen belangstelling (uit België). We doen een oproep aan degenen die toen serieuze belangstelling hadden, contact met ons op te nemen. We zijn helaas de contactgegevens kwijt. Emailadres: ahilhorst@home.nl.  Mobiele telefoon: 06-51055768. Prijs n.o.t.k. Een goede plek is voor ons erg belangrijk. 3-5-2013

Te koop
Lieve bruine merrie Koss x Zichem, ongeveer 1.65m. en zes jaar. Mooie gelijkmatige aftekeningen: kol, sneb beide achterbenen witte sokken. Merrie is op driejarige leeftijd beleerd voor de wagen door hengstenhouder Henk van Donkelaar. Heeft in Gelderland voor de wagen door de bossen en het verkeer gelopen. In het voorjaar dat ze vijf jaar werd is ze zadelmak gemaakt en heeft toen ook een onderlinge wedstrijd gelopen. Een klein sprongetje aan de lijn en los heeft ze ook gemaakt en vindt dit leuk. Het is dus een allround paard. Daarna heeft ze stil gestaan en nu hebben we haar weer opgepakt en dat gaat heel goed. De reden van de verkoop is dat wij geen tijd hebben om meer dan één paard te rijden of te mennen. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met A. Meilink, tel.nr.: 06-30783996. Wij vragen niet de hoofdprijs, een goed adres is voor ons het allerbelangrijkste. 30-4-2013

Te koop
Gelderse vos ruin Driekus, geboren 24 feb. 2008. Vader Laurentz, moeder Odiene (stermerrie) v.Elegant, stokmaat 1.68-1.70 m. Goed betuigd in een- en tweespan. Zeer braaf paard. Graag contact per telefoon, geen email. Tel: 06-30103689. D. Zeldenrijk, Baambrugge 10-8-2013

Te koop
Zesjarige Gelderse merrie, roodvos, bles, vier half witte benen. Mooi type en beste bewegingen. Nooit op keuring geweest, zeker sterwaardig. Vader: Vitens, moeder keur Ixiabloem vader Renovo x  Strawinsky x Marius. Super stam. Stokmaat 1.64 meter. Goed betuigd, pittig karakter, niet voor beginners. Paard geschikt voor de mensport. Voor meer informatie : B. Wijnveen , 06-53696800 overdag, weekend en avond 0543-564523.

Te koop
Hierbij bieden wij te koop aan onze Gelderse jaarlinghengst Haakon Magnus (Charmingmood x Elegant). Haakon is een zoon van de goedgekeurde KWPN-hengst Charmingmood (Winningmood x Contango) uit een stermerrie van de Gelderse keurhengst Elegant. Hij is geboren op 13 april 2012. Pedigree: http://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1483080 Haakon heeft op de Dag van het Gelders Paard 2012 een eerste premie behaald (evenals zijn eerdere twee halfbroers). Hij valt op door zijn geweldige karakter en mooie uitstraling. Kortom: een mooi sportpaard voor de toekomst en zeker niet te vergeten interessant qua bloedvoering! Voor aanvullende vragen en/of een vrijblijvende bezichtiging mag u uiteraard even contact met mij opnemen. Vraagprijs: n.o.t.k. Annemieke van Selm, tel. 06-40332554, Email:annemiekevanselm@online.nl 10-2-2013

Te koop
Mooi en goed bewegend hengstveulen, erg makkelijk in omgang. Geboren op 7 april 2012. Het veulen is een zoon van de goedgekeurde KWPN-hengst Zhivago (Krack C x Jazz) uit een stermerrie van de Gelderse hengst Ahoy. De volle tweeenhalfjarige zus, en twee halfzussen zijn ook nog aanwezig op stal. Voor meer foto’s of filmpjes graag mailen naar natasjam87@gmail.com. Voor meer informatie en vraagprijs graag bellen met W. Blekkink Winterswijk-Woold 0543-564243. 18-9-2012