KWPN Gelders paard

Een andere KWPN websites site

Staat uw paard geregistreerd in de Gelderse fokrichting? Dan kunt u een advertentie plaatsen in de rubriek ‘Te Koop’ of ‘Te Koop Gevraagd’. Stuur een kopie van het stamboekpapier, de advertentietekst en eventueel een foto van het paard per e-mail naar info@reneepreijde.nl. Dan wordt uw advertentie op de verkooplijst geplaatst en daarnaast onder de aandacht gebracht via Facebook en Twitter. Mocht u dit laatste niet willen, wilt u dit dan vermelden bij de aanmelding van uw advertentie?

Te koop wegens inkrimping van de fokkerij:

Ster prok merrie van Alexandro P. De merrie is op de stamboekkeuring gemeten op 1.64m. en behaalde 75 punten voor exterieur en 70 punten voor beweging.

Godiva komt uit een mooie Gelderse moederlijn, een halfzus v. Upperville is keur IBOP, een volle zus van een jaar jonger is prok en gaat komend jaar naar de stamboekkeuring in Didam. Uit de direct moederlijn komt ook de eyecatcher Henkie v. Alexandro P die op dit moment hoge ogen gooit op de hengstenkeuring en kampioen is geworden op de hengstenkeuring.

Zowel Godiva als haar volle zus werden reserve kampioen op de nationale veulenkeuring en moesten beiden enkel een hengstveulen voor zich dulden. Een zeer interessante fokmerrie uit een degelijke Gelderse moederlijn.

De merrie is drachtig van Firestone die hoog scoorde in het verrichtingsonderzoek en een nakomeling is van tophengst Johnson van Hans Peter Minderhoud. Ze is 15 mei uitgerekend. De merrie is ook eventueel te koop zonder veulen, of bij duidelijke afspraken na het spenen en geinsemineerd door een hengst naar keuze.

Contact

Voor meer info mail naar diepestraat@live.nl of bel naar 0621597984

Godiva

Te koop: interessant gefokte 12 jarige Gelderse stermerrie

Plaatsingsdatum: 18 februari 2015

Hierbij bieden wij te koop aan de door ons zelf gefokte Gelderse stermerrie Wusara (v. Elegant). Zij is geboren op 27 mei 2003 en heeft een stokmaat van 165 cm. Wusara komt uit een predikaatrijke stam. Verdere informatie hierover is te vinden op: http:www.horsetelex.nlhorses/pedigree/57634.

Reden van verkoop is dat ik dit jaar met haar zoon Haakon Magnus(v. Charmingmood) een start ga maken. Daarnaast verwacht de tevens in ons bezit zijnde halfzus en elite NMK merrie Beausara (v. Koss) dit voorjaar een veulen.

Wusara is zowel als rijpaard als fokmerrie zeer goed inzetbaar. Op rijgebied doe ik eigenlijk alles met haar: clinics rijden, wekelijks lessen (zowel binnen als buiten), strandrit, bosrit, longeren etc. Maar ook als fokmerrie heeft ze haar waarde al volop bewezen. Tot nu toe heeft ze 4 veulens op de wereld gezet, te weten:

  • Enzo is tie (v. Zethar): 1e premie DvGP, verkocht als veulen.
  • Fazal (v. Alexandro P): 1e premie DvGP en verkocht naar Spanje
  • Haakon Magnus (v. Charmingmood): 1e premie DvGP, nog in ons bezit. Als veulen GEPROKT en goedgekeurd.
  • Iliyahsara (v. Davino v.o.d.): kampioen merrieveulens DvGP, verkocht als veulen.

Doordat Wusara vrij is van Koss bloed is zij voor de (Gelderse) fokkerij super goed inzetbaar. Een mooie basismerrie waar je als fokker heel veel kanten mee op kunt.

Alleen voor serieuze kopers die haar een goede plek kunnen bieden! Prijs: n.o.t.k.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met Annemieke van Selm via 06-10559364 of annemiekevanselm@online.nl.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Te koop: vosmerrie en zwartbruin hengstveulen

Te koop: wegens aanfok (en twee drachtige merries voor 2015).

1. De in enkel- en tweespan betuigde en super verkeersmakke (loopt in vele toer- en optochten):

Stermerrie Anne, geboren 28-02-2005, vos.

  • vader: Sander (Fabricius x Ahoy)
  • moeder: Sanne (Satelliet x Zichem x Goudsmid x Commandant).

De vosmerrie bracht drie veulens, waarvan Elianne die op het bedrijf is bezichtigen, evenals haar 21 jarige grootmoeder L’Esperance en haar 1ste premie hengstveulen Jasper (Rubus B), dat uitgenodigd werd voor de nationale keuring in Ermelo. Deze ‘origineel’ gefokte Gelderse merrie beschikt over veel front en looplust en is qua opbouw van bloedvoering (vrije bloedlijnen) buitengewoon interessant om mee te fokken.

2. Het zwartbruine hengstveulen Jim, geboren 16-06-2014

  • vader: Rubus B (Ahoy x Pygmalion)
  • moeder: de 21-jarige stermerrie L’Esperance (Zichem x de preferente keurmerrie en UTV kampioene Esperance van Goudsmid x Commandant x Floregon).

Dit super brave hengstveulen beschikt over veel front en bewegingen en oogt hengstopfokwaardig.

Floris is een neefje van de M2-dressuur zijnde keurmerries Mesalliance (Cabochon) en Ordonnance (Wagenaar) en nauwverwant aan de Z1-dressuurlopende Bengel/Blitz (Sander), de M2 dressuur Bucephalus (Parcival), de Z1 lopende Tendance (Osmium) en Z.O.Z. (Elegant). De betovergrootmoeder Nella (Floregon) bracht de M1-dressuurpaarden Cythia (Lt. Generaal) en Jason (Zep).

U kunt de stermerrie (ook in tuig) en het hengstveulen bezichtigen na afspraak bij: Jan Meeusen (15 minuten van Breda), telnummer: 003236666088

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Gezocht: Gelderse ruin 4 tot 12 jaar, minimaal 165cm

Ik ben op zoek naar een Gelderse ruin. Leeftijd van 4 tot 12 jaar, Minimaal 165 cm. Moet verkeersmak zijn! (Alleen en in een groep) en braaf te rijden. Klinisch en röntgenologisch goedgekeurd of mag gekeurd worden.

Contact

Lieneke.roerdink@hotmail.com

Te koop: extra bewegende sportieve  jaarling

Wegens aanfok en (gedeeltelijke) beëindiging van de Gelders fokkerij (wegens overlijden grondlegger) te koop en uw kans om een succesvolle fokkerij op te zetten met producten uit gerenommeerde fokzuivere moedernestjes, die garant staan voor beweging en goed karakter:

Ida-amanda

Bruin, enkele witte haren voor het hoofd, 16-03-2013 (Alexandro P x voorlopig keurmerrie Amanda II van Farrington x keur sport (Z) dressuur Jamanda van Zep x Unitas. Ida bezette in 2013 de 4de plaats op de NVK 2013 en is een volle zuster van de PROK-merries Hanna (2de NVK 2012) en stermerrie Godiva-Amanda (2de NVK 2011) en Flip (3de NVK 2010) en halfzus van de keurmerrie Eva-Amanda. Verder is zij een nicht van de nationale veulenkampioenen Warudin en Ivo en nauwverwant aan de spectaculaire veulenkampioen 2012 van het PROK certificaat voorziende Henkie.
Goede wijn behoeft geen krans!

Contact

Bij serieuze interesse kunt u contact opnemen met familie Hekkert (06-54362236 en/of ’s avonds 0572-351842)

Te koop: luxe Gelderse ruin (Wilson x Koss)

Gandalf van de Keizershove is een luxe Gelderlander, zoon van Wilson en kleinzoon van Koss. Heeft excellente kwaliteiten. Ook de afstamming langs de moederlijn mag er zijn. Theoloog en Marconi. Het is een uitgesproken vriendelijk en contact zoekend paard. Heel nieuwschierig, speels en allert. Schofthoogte 170-175 cm. Als veulen verkreeg Gandalf een eerste premie en een uitnodiging voor het nationaal kampioenschap en behoort zo tot de beste 5 van het jaar 2011. Langs de moederlijn heeft hij prachtige zeer ruime bewegingen en zal zeker ook in de springsport z’n mannetje staan.(Zep) Samenvattend: Een mooie Gelderlander die goed bruikbaar is in de sport en recreatie.

Contact

j.hasken@upcmail.nl / tel. 0031(0)344641572

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Te koop: driejarige Gelderse voorlopig keurmerrie.

Te koop! Deze prachtige 3 jarige Gelderse voorlopig keur merrie.

Girvana (Elegant x Farao x Navigator) stokmaat: 1.63, Geboren: 21 april 2011

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Geen telefonische prijsopgave. Bij serieuze belangstelling contact op nemen met Jan van Lavieren (06-44948333) en desgewenst een afspraak tot bezichtiging van de paarden te maken.
Of ‘s avonds (na 18:00 uur) mag het ook via Trudy van Brenk (06-30184217).

Te koop: Erion (Zethar x TCN Partout x Rossini x First Trial XX x Drost)

Erion is een 5 jarige ruin met afstamming: Zethar x TCN Partout x Rossini x First Trial XX x Drost. Schofthoogte 1.70m – 1.75m. Op het moment is hij geklasseerd in het B springen en in het L2 dressuur. Met springen geeft hij de ruiter een vertrouwd gevoel. Ook kan hij al wat oefeningen van het M dressuur. Buiten rijden vindt hij ook leuk, hij schrikt wel van ritselende dingen. Hij is sociaal naar mensen en andere paarden.

Contact

Voor meer informatie, bel : 0615012560 Of mail: esther_van_zanten@hotmail.com foto (3) foto (2)

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden. Ik wil uiteindelijk voor het mennen een 2-span creëren. Daarvoor zoek ik 2 Gelderse Rijpaarden (ruinen, stokmaat minimaal 1.67m) die goed lopen in de dressuur (L/M) en die natuurlijk heel veel op elkaar lijken qua kleur, bouw en hoogte.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Te koop: 9-jarige bruine ruin M2 geklasseerd

Met pijn in mijn hart moet ik mijn kostbaarste bezit verkopen door verhuis naar het buitenland en achteraf is er geen mogelijkheid hem hierheen te halen. Armani is een 9 jarige ruin van Bazuin (bekijk op Horsetelex). 1.75m, bruin. Hij is M2 dressuur gekwalificeerd, kent alle oefeningen t/m Z al zijn deze wel wat weggezakt doordat wij de laatste anderhalf jaar alleen recreatief bezig zijn geweest. Maan is 100% verkeersmak, is geen dooie buiten maar zal er nooit vandoor gaan oid. Hij kent vrachtwagens, drukke wegen, treinen, wilde koeien en paarden, bloembollenkramen, tractors etc. etc. Heeft in zijn 9 jaar leven misschien 1 keer gebokt. Ik ben zelfs enkele keren zonder zadel/hoofdstel langs een 80KM weg naar het strand gereden zonder problemen. wi493 Hij is 100% trailermak maar heeft wel een beetje aanmoediging nodig. Heeft een goede sprong, ervaring met zowel balken als cross, is wel vrij groen/overenthousiast met springen, dit kalmeert wanneer er meer regelmatig gesprongen word. Hij springt alles waar je hem voor zet zolang je zelf niet twijfelt, heeft tot 1.60m enkele sprong zonder problemen gesprongen. Hij heeft naar mijn idee potentie om hoger te komen met springen/eventing, heb er zelf nooit de tijd voor gehad dit eruit te halen. crosso99 Heeft in zijn leven geen dag kreupel gelopen en is nog nooit echt ziek geweest. Ondanks dat ik Maan in zijn leven met zo veel mogelijk dingen kennis heb laten maken en hem zo veelzijdig mogelijk getraind heb, is het niet altijd een makkelijke. Heeft dan ook een meer gevorderde ruiter nodig. Hij vind het heerlijk om uren te tutten en knuffelen. Werkt graag en hard als je een klik met hem hebt. Gaat alleen naar een liefdevol nieuw huis met weidegang. Kan evt. verkocht worden incl. toebehoren, excl. zadel

Contact

S.F. van Twuijver. Sf.vantwuijver@gmail.com

Gezocht: 2-span brave Gelderse Paarden

Gezocht: een 2-span mooie brave Gelderse paarden. Stokmaat minimaal 1.67m, ruinen, vossen of bruin en maximaal 6 jaar oud. De paarden moeten ook onder het zadel gereden zijn en als ze een sprongetje kunnen maken is dat een pré.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Te koop: 4 jarige bruine merrie van Alexandro P

4-jarige bruine merrie van Alexandro P x Nouvelle Nanna. Onbeleerd, geheel naar eigen te zetten. Stokmaat 1.64m, geboortedatum : 16-05-2010.  Leuk en vriendelijke paard voor zowel dressuur en springen. Moeder is een hardwerkende merrie die graag springt. Vader is de prachtige gelderse hengst Alexandro P. Papieren zijn aanwezig en is in 2011 rontgenologisch gekeurd en mag opnieuw gekeurd worden, kosten zijn voor de koper. Normale prijsklasse.

Contact

Voor meer informatie: franskemperman@hotmail.com of 0620401522 / 0575-452006

20140411_104943

20140411_104935

Te koop: 10-jarige merrie ster-sport(mennen)

Tienjarige merrie Zellydansa ster-sport(mennen), vader Sirius, moeder Kadansa keur-preferent- sport(mennen). Mv Ahoy x Oriant. Ze is M dressuur mennen en heeft een IBOP van 77,5 punten gelopen (aangespannen). In 2011 was ze kampioen bestgaand aangespannen in Hengelo (Gld). Ook op de concoursen heeft ze goede resultaten behaald. Merrie Zellydansa

Contact

Bennie Scheppink 06-24643619 of 0529-457333

Te koop: driejarige Gelderse ruin

Te koop de driejarige Gelderse ruin, Griffin LL. Zijn vader Olivi voert de indexlijst van hengsten met een betrouwbaarheid van 80 tot 89 % aan. Moeder Leonora LL (Elegant x Prins Oregon x Irak) voert de predicaten keur sport preferent en prestatie. Deze vosruin is 1.67 m, heeft veel front en uitstraling, een supergoede galop en daarnaast een heel plezierig en gehoorzaam karakter. Hij is recent gecastreerd en daarom nog niet zadelmak gemaakt. Zal zeker een echte blikvanger worden, onder het zadel maar ook voor de wagen. Zie ook de foto’s hieronder. Vraagprijs n.o.t.k.

Contact:

Laurie Jansen 06 28438547 SONY DSC SONY DSC

Te koop: Gelderse ruin & 2 Gelderse hengstveulens

Gelderse ruin Gustaaf 2 1/2 jaar. Vosblef 4 witte benen. Vader Ahoy mv Heineke Gelders Hengstveulen Icaro Bruinbles, 3 witte benen Vader Danser mv Heineke Gelders Hengstveulen Ivanko Vosbles met 4 witte benen Vader Koss mv Ahoy Kampioen van de gelderse veulens in Nijkerk 2013

Contact

Marrie Breugem 06-18078555 breugem@live.nl Bodegraven

Te koop Driejarige Gelderse stermerrie Frieda v.Oscar x Amora (keur v.Koss) x Metha (keur preferent v.Cabochon) x Zinta (keur preferent v.Heemraad). Frieda meet 165 cm en is een fokprodukt van de heer K.H.J. van Leijden. Zowel in de sport als ook op keuringen kent deze lijn zo zijn successen. Moeder Amora en ook grootmoeder Metha hebben allebei een kampioenstitel voor driejarige merries op hun naam staan. De moeder van Frieda is een volle zus van de goedgekeurde Gelderse hengst Wilson (ZZ-L)  en de voor het verrichtingsonderzoek aangewezen Vasco (Villeneuve Lichte Tour/Prix st. Georges). Ook Frieda heeft zich in Hengelo, maar ook in Ermelo op de keuring prima laten zien. Frieda is een paard met een zeer mooi front, een goed achterbeengebruik en veel souplesse. Frieda heeft drie goede gangen en is betrouwbaar en braaf. Voor meer inlichtingen: Fam Heinemans, Tel.: 06-13340518/0575-467666, e-mail:  info@dehaverkamp.nl 5-9-2013 Te koop Vijfjarige Gelderse merrie – Diethilde Mirna (Vitens x Mirna ster preferent prestatie (Ahoy x Uriant)). Diethilde is vorig jaar op de keuring in Didam ster geworden. Ze is zadelmak en 1.62 mtr. hoog. Ze is gefokt door de fokkers van het jaar 2013 R. & S. Postma – van der Wal. Hun fokproducten doen het stuk voor stuk erg goed in de sport (zowel dressuur als mennen). Ook Diethilde pakt het rijden fijn op, ze heeft drie goede basisgangen en een bijzonder goed gebruik van haar achterbeen. Ook heeft ze een mooie hals en hoofd-hals-verbinding. Diethilde is fijn in de omgang en is altijd tijdig ingeënt, ontwormd en bekapt. Te koop wegens te veel! Voor meer informatie kunt u mailen naar sietskehijlkema@hotmail.com of bellen naar 0641261247 31-8-2013 Te koop gevraagd 4-8 jarig dressuurpaard Gelders of half Gelders gefokt, bij voorkeur ruin. Moet correct zijn met drie goede gangen en bij voorkeur een ruin met een stokmaat vanaf 1.68m. Graag reactie via e-mail: Niek.Hietbrink@delaval.com of telefoon: 0614458432 4-6-2013 Te koop De prachtige donkerbruine dertienjarige Gelderse keurmerrie Tinteling (Flemmingh x Galant x Elegant, uit de bekende Narona-lijn). Als driejarige was Tinteling reservekampioen op de Nationale Merriekeuring in Ermelo. Ze heeft twee veelbelovende veulens gehad. Wegens lichte blessure niet meer geschikt voor de topsport. Ze heeft een fijn karakter, wil hard voor je werken en is in omgang heel vriendelijk (ook met een veulen aan de voet). Voor wie verder wil in de Gelderse fokkerij en/ of op zoek is naar een goed opgeleid paard is Tinteling uitermate geschikt. Bent u serieus geïnteresseerd dan kunt u gerust bellen voor meer informatie. Yke van Dam, tel.nr.: 06- 28598108 22-5-2013 Te koop Zevenjarige ruin Koss x Satelliet. Bornfree is een paard met een werkwillig en betrouwbare karakter. Momenteel wordt hij uitgebracht in de L2-dressuur. Zes starts, zeven winstpunten. Hij is klaar voor de M. Bornfree heeft een consequente ruiter nodig, die hem vertrouwen geeft. Een paard met toekomstperspectief. Voor vragen kunt u bellen 06-10035738 of mailen wellink_koebrugge@hetnet.nl 13-5-2013 Te koop Tienjarige vos merrie Viva Videndi (Parcival x Laurentz), 1.68m. met opvallend, fraai en sterk uiterlijk. De gangen zijn erg mooi. Een paar jaar geleden is dit paard ook aangeboden op deze site en er was toen belangstelling (uit België). We doen een oproep aan degenen die toen serieuze belangstelling hadden, contact met ons op te nemen. We zijn helaas de contactgegevens kwijt. Emailadres: ahilhorst@home.nl.  Mobiele telefoon: 06-51055768. Prijs n.o.t.k. Een goede plek is voor ons erg belangrijk. 3-5-2013 Te koop Zesjarige Gelderse merrie, roodvos, bles, vier half witte benen. Mooi type en beste bewegingen. Nooit op keuring geweest, zeker sterwaardig. Vader: Vitens, moeder keur Ixiabloem vader Renovo x  Strawinsky x Marius. Super stam. Stokmaat 1.64 meter. Goed betuigd, pittig karakter, niet voor beginners. Paard geschikt voor de mensport. Voor meer informatie : B. Wijnveen , 06-53696800 overdag, weekend en avond 0543-564523. Te koop Mooi en goed bewegend hengstveulen, erg makkelijk in omgang. Geboren op 7 april 2012. Het veulen is een zoon van de goedgekeurde KWPN-hengst Zhivago (Krack C x Jazz) uit een stermerrie van de Gelderse hengst Ahoy. De volle tweeenhalfjarige zus, en twee halfzussen zijn ook nog aanwezig op stal. Voor meer foto’s of filmpjes graag mailen naar natasjam87@gmail.com. Voor meer informatie en vraagprijs graag bellen met W. Blekkink Winterswijk-Woold 0543-564243. 18-9-2012