Verkooplijst

Staat uw paard geregistreerd in de Gelderse fokrichting? Dan kunt u een advertentie plaatsen in de rubriek ‘Te Koop’ of ‘Te Koop Gevraagd’. Stuur een kopie van het stamboekpapier, de advertentietekst en eventueel een foto van het paard per e-mail naar meggievanderkamp@gmail.com. Dan wordt uw advertentie op de verkooplijst geplaatst en daarnaast onder de aandacht gebracht via Facebook. Mocht u dit laatste niet willen, wilt u dit dan vermelden bij de aanmelding van uw advertentie?

Te koop:

Te koop  een zeer goed ontwikkeld merrie veulen met extra gangen.
Geb. 24 mei. Kleur het wordt een donker koffie vos.
Vader is de dressuurhengst  GUNNER KS (Belissimo x Vincent X Donnerhal)
Moeder is Satricia  Ster v. Modern.  Gr.m Exponent.  Over gr.m Cambridge Cole
Satricia  is de moeder van de vorig jaar goed gekeurde palomino  hengst EMUNDO
Groot en overgroot moeder zijn KEUR en PREFERENT

Gezien zijn bloedlijnen is dit merrie veulen later voor de sport en fokkerij breed in zet baar.
Het veulen heeft een heel rustig en fijn karakter.

Voor meer informatie kunt  u alleen telefonisch contact op nemen met Hendrik Schieven (06-208 35 048)

Gezocht:

Gelders merrie of ruin
 
– Geen Koss in bloedlijn
– min 1.70
– 6-10 jaar
– minimaal L dressuur en B springen
– aangespannen, gewend aan verkeer (groot en klein)
– uiteraard trailer/smid/tandarts mak
– gewend aan weidegang in gemengde groep
– normale prijsklasse
 
Hij/zij krijgt 5* stal met min 8 uur weidegang per dag 365 dagen per jaar.
Voor aanvullende vragen of aanbod neem svp contact op met Toro Elting – 06 39 42 8606

Te koop:

DRIETAL 1ste premie VEULENS

Wegens aanfok en uw kans om een succesvolle fokkerij op te zetten met producten uit gerenommeerde moedernestjes, die garant staan voor beweging, sport en een goed werkwillig karakter:

1. Lusinetty 1STe premie NVK merrieveulen, bruin blesje, 24 april 2016, van Henkie x ster voorlopig keurmerrie Zusinetty van Sam R x de ster(GP) merrie Robinetty van Monaco x Elegant x Commandant x Eclatant. Haar halfbroer Equi (Ginus) loop nationaal als eventer onder Olivier Williams in Engeland.
De grootmoeder liep Z1 dressuur. De moederlijn bracht ook voort de ZZL lopende Aninetty (Elegant), het LT-paard Next One (Bismarck), de goedgekeurde hengst Chablis (Upperville) de 3de bezichtigingshengst, Z1 gestarte, Rex non Moritur (Cabochon) en de Z2 sportmerrie Sinetty (Cabochon).

Lusinetty

2. Laminetty, 1ste premie NVK merrieveulen, vos kol, 21 maart 2016, vos (Vitens x volle zus goedgekeurde hengst Chablis (Upperville x Zep).
De moeder is een halfzus van het LT-paard Next One (Bismarck), de goedgekeurde hengst Chablis (Upperville), de 3de bezichtigingshengst, Z1 gestarte, Rex non Moritur (Cabochon) en de Z2 sportkeurmerrie Sinetty (Cabochon)

3. Lucifer, 1ste premie hengstveulen, 20 mei 2016,vos bles en 4 witte benen, (Henkie x x stermerrie Persistance van Witmar Alazan x UTV-kampioene Esperance van Goudsmid x Commandant. Lucifer is een halfbroer van het Z-dressuurpaard Bengel (Sander) en het menpaard (klasse M) Ultralux (Cabochon) Lucifer is een neef van de keur sport (M2-dressuur)merries: Mesalliance (Cabochon) en Ordonnance (Wagenaar).Verder bracht de moederlijn voort de sportpaarden: Z1 dressuur Bengel (Sander), de naar Engeland geexporteerde M2 Bucephalus (Parcival), de keur sport (Z)merrie Tendance (Osmium), waarvan de zonen Cipollini (Laurentz) en ZOZ (Elegant) respectievelijk op M2 en Z1 niveau in de sport zijn uitgebracht.

Lucifer

Bij serieuze interesse kunt u contact opnemen met familie Hekkert (06-54362236 en/of ’s avonds 0575-561682 of 0572-351842)

Gezocht:

Wij zijn op zoek naar een braaf bereden en betuigd paard.

Het liefst een allrounder waar je een dressuurproefje mee kan rijden en die het ook leuk vindt om een sprongetje te maken. Het is vooral van belang dat het paard koel in zijn hoofd is voor de kar, zowel alleen als in een groep. Tussen de 6 en 12 jaar met een stokmaat tussen de 1.60 en 1.70m.

Contact; Tessa Markus mail: tessa_markus@hotmail.com tel: 06-28466799

Te koop:

3 jarige ruin, vos bles 4 witte benen, stokmaat 166.
Vader Everdale- moeder Elegant
Prok gekeurd en zadelmak.
Karakter goed, wakker maar eerlijk.

Rechtstreeks van de fokker.
Telefoon 06 50 970 237

 

 

Te koop:

Gelderse vosmerrie, geboren 27-4-2000. Schofthoogte 1.70m. Afstamming Zichem X Nelson

Tessa is zowel dressuurmatig alsook recreatief te rijden. Ze heeft een zeer ruime beweging, en een front dat erg aansprekend is. Zal het ook goed doen in een wedstrijdring. Ze is afgericht op L niveau. Tevens kan ze een sprongetje maken. Ook is ze verkeersmak en braaf op de trailer. Door haar afstamming is het ook interessant om er een veulen uit te fokken.

Tessa heeft een consequente ruiter nodig, die haar voldoende duidelijkheid geeft.

Vraagprijs € 2.100,00

Bij serieuze interesse kunnen filmpjes worden doorgestuurd. Bezichtigen is altijd mogelijk op afspraak. U kunt contact opnemen met Sjaak aan de Boom. Telefoonnummer 06-10734273 of per mail:sjaakadboom@hotmail.nl.

Gezocht:

  • 2 Gelderse paarden die aan elkaar gewend zijn,
  • het liefst met een zwarte kleur,
  • geslacht- ruin,
  • de twee paarden zijn bekend met het aangespannen werk, het liefst samen in een span,
  • rustige paarden, die verkeersmak zijn,
  • koopdatum voorjaar 2016,
  • de paarden zullen uiteindelijk naar Oostenrijk gaan en daar worden ingezet voor het aangespannen werk.

De vraag komt vanuit de heer Josef Frischeis die in Leitzersdorf een grote stoeterij heeft.
Zijn contactpersoon kunt u benaderen d.m.v. het volgende email adres: christine.reijnders@gmx.at

 

Te koop: goed ontwikkeld voshengstveulen v. Sirius x Milano x Wouter.

Veulen is geboren op 23 mei, heeft goede bewegingen en veel front. Moeder is ster en grootmoeder keur preferent. Zij bracht de keurhengst Larix. Voor meer informatie gaarne bellen met D. Siebelink, Aalten, tel. 0543-466392.

 

 Te koop: luxe Gelderse ruin (Wilson x Koss)

Gandalf van de Keizershove is een luxe Gelderlander, zoon van Wilson en kleinzoon van Koss. Heeft excellente kwaliteiten. Ook de afstamming langs de moederlijn mag er zijn. Theoloog en Marconi. Het is een uitgesproken vriendelijk en contact zoekend paard. Heel nieuwschierig, speels en allert. Schofthoogte 170-175 cm. Als veulen verkreeg Gandalf een eerste premie en een uitnodiging voor het nationaal kampioenschap en behoort zo tot de beste 5 van het jaar 2011. Langs de moederlijn heeft hij prachtige zeer ruime bewegingen en zal zeker ook in de springsport z’n mannetje staan.(Zep) Samenvattend: Een mooie Gelderlander die goed bruikbaar is in de sport en recreatie.

Contact

j.hasken@upcmail.nl / tel. 0031(0)344641572

Deze diashow vereist JavaScript.

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden. Ik wil uiteindelijk voor het mennen een 2-span creëren. Daarvoor zoek ik 2 Gelderse Rijpaarden (ruinen, stokmaat minimaal 1.67m) die goed lopen in de dressuur (L/M) en die natuurlijk heel veel op elkaar lijken qua kleur, bouw en hoogte.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Gezocht: 2-span brave Gelderse Paarden

Gezocht: een 2-span mooie brave Gelderse paarden. Stokmaat minimaal 1.67m, ruinen, vossen of bruin en maximaal 6 jaar oud. De paarden moeten ook onder het zadel gereden zijn en als ze een sprongetje kunnen maken is dat een pré.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Te koop: Gelderse ruin & 2 Gelderse hengstveulens

Gelderse ruin Gustaaf 2 1/2 jaar. Vosblef 4 witte benen. Vader Ahoy mv Heineke Gelders Hengstveulen Icaro Bruinbles, 3 witte benen Vader Danser mv Heineke Gelders Hengstveulen Ivanko Vosbles met 4 witte benen Vader Koss mv Ahoy Kampioen van de gelderse veulens in Nijkerk 2013

Contact

Marrie Breugem 06-18078555 breugem@live.nl Bodegraven