Staat uw paard geregistreerd in de Gelderse fokrichting? Dan kunt u een advertentie plaatsen in de rubriek ‘Te Koop’ of ‘Te Koop Gevraagd’. Stuur een kopie van het stamboekpapier, de advertentietekst en eventueel een foto van het paard per e-mail naar info@reneepreijde.nl. Dan wordt uw advertentie op de verkooplijst geplaatst en daarnaast onder de aandacht gebracht via Facebook en Twitter. Mocht u dit laatste niet willen, wilt u dit dan vermelden bij de aanmelding van uw advertentie?

Te koop

Wegens aanfok en uit de boedel, na het overlijden van, Gait Hekkert (nrs. 1 en 2) te koop en uw kans om een succesvolle fokkerij op te zetten met producten uit gerenommeerde fokzuivere moedernestjes, die garant staan voor beweging en goed karakter:

  1. GITTA-JIRMA, vierjarige voorlopig keurmerrie, vos bles, 23 mei 2011 van Alexandro P x voorlopig keurmerrie en Nat.Kamp GP Tajirma van Laurentz x Zep x Commandant x Zwier. Gitta-Jirma werd in 2014 Reserve kampioen op de Nationale merriekeuring te Ermelo. Ze is licht aangereden en rontgenlogisch gekeurd en beschikt over het PROK-certificaat.
  2. IDA-AMANDA, tweejarige bruine, enkele witte haren voor het hoofd, 16-03-2013 (Alexandro P x voorlopig keurmerrie Amanda II van Farrington x keur sport (Z) dressuur Jamanda van Zep x Unitas. Ida, voorzien van PROK-certificaat, bezette in 2013 de 4de plaats op de NVK 2013 en is een volle zuster het kampioensveulen NVK 2015, Kaya Amanda en van de PROK-voorlopig keurmerries Hanna-Amanda (kampioen NMK 2015) en Godiva-Amanda (Reserve kamp. NMK 2015) en Flip (3de NVK 2010) en halfzus van de keurmerrie Eva-Amanda. Verder is zij een nicht van de nationale veulenkampioenen Warudin en Ivo en nauwverwant aan de spraakmakende goedgekeurde hengst Henkie.
  3. JUSTANCE, jaarling merrie bruine bles en 4 witte benen, 17 april 2014, van Alexandro P x stermerrie Persistance van Witmar Alazan x UTV-kampioene Esperance van Goudsmid x Commandant. In 2014 beloont met een 1ste premie. Te koop daar de volle zuster, eveneens beloond met een 1ste premie Konstance, op het bedrijf blijft.
  4. KWIK, 1STe premie hengstveulen, bruin sneb, 12 april 2015, van de internationale springhengst O’Brien (=Peter Pan x Goudsmid) x ster voorlopig keurmerrie Zusinetty van Sam R x de ster(GP) merrie Robinetty van Monaco x Elegant x Commandant x Eclatant.

Een veulen met het gewenste springbloed in de genen.

  1. KICK, volle broer van de goedgekeurde hengst Henkie, chocolatvos, donkervos met bles en 2x witte achterbeen, 6 mei 2015, Alexandro P x Beaujamanda van Upperville x keur sport prestatie Jamanda van Zep x Amanda van Unitas. Toelichting lijkt overbodig.

Een andere kleur, maar dezelfde klasse als Henkie!

Goede wijn behoeft geen krans!

Contact

Bij serieuze interesse kunt u contact opnemen met familie Hekkert (06-54362236 en/of ’s avonds 0575-561682 of 0572-351842

Te koop: goed ontwikkeld voshengstveulen v. Sirius x Milano x Wouter.

Veulen is geboren op 23 mei, heeft goede bewegingen en veel front. Moeder is ster en grootmoeder keur preferent. Zij bracht de keurhengst Larix. Voor meer informatie gaarne bellen met D. Siebelink, Aalten, tel. 0543-466392.

Te koop: merrieveulen Kalmia met sportpotentie

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vader W V Saron is de enige Gelderse hengst welke zowel voor springen
(1.40int.)als voor dressuur (Intermediaire I) positief scoort, dit kan
alleen maar met een super karakter en instelling, zijn vader is Creool welke
natuurlijk zelf 1.50int. sprong en diens vader Akteur sprong 1.60int..
Zijn moeder Nazarona is ster en Z-dressuur en bracht nog een aangewezen
hengst. Haar moeder Zarona is Keur Preferent Prestatie, zij bracht naast
Nazarona ook maar liefst 3 Grand Prix Springpaarden (Shurland Governor,
Tepic la Silla en Hilton) daarnaast nog Promise, 1.40springen.

Moeder Nymphaea is Elite en door een blessure moeten stoppen toen ze M2
dressuur was; haar vader Martell xx dekte kort in Nederland, maar de
Nymphaea is een van de twee Elite merries die hij bracht. Haar moeder
Deutzia (Zichem Keur) is Keur Preferent met een IBOP van AA94 en was
Nationaal Kampioene op de UTV; naast Nymphaea bracht zij 1 aangewezen hengst
welke nu Z1 dressuur is, 2 ster merries en een Lichte Tour dressuur paard.
Overgrootmoeder Helma was Ster Preferent Prestatie en bracht maar liefst 5
Keurmerries.

Kortom, dit is een veelbelovend veulen, degelijk gebouwd met extra bloed,
ruime stap, sterke draf met genoeg knie en een gedragen galop, en een
toekomst voor zowel springen, dressuur als eventing.
Merrielijn 263, fokfamilie 103.

Contact

Bij interesse contact opnemen na 18.00uur of middels mail via onderstaande
gegevens:

John Cornelissen
Chaam
06-38627699
jjamcornelissen@hetnet.nl

Te koop: goed bewegend hengstveulen van Chablis

Te koop sterk bewegend, goed ontwikkeld en correct gebouwd hengstveulen van de hengst Chablis. Moeder is een elite-merrie van Apache x Rhodium x Pele.
Veulen heeft een nuchter karakter.

image

image (1)

image

Contact

Graag bellen voor meer info: Yvonne Termeer, 0642018575.

 Gezocht: Gelderse ruin 4 tot 12 jaar, minimaal 165cm

Ik ben op zoek naar een Gelderse ruin. Leeftijd van 4 tot 12 jaar, Minimaal 165 cm. Moet verkeersmak zijn! (Alleen en in een groep) en braaf te rijden. Klinisch en röntgenologisch goedgekeurd of mag gekeurd worden.

Contact

Lieneke.roerdink@hotmail.com

Te koop: luxe Gelderse ruin (Wilson x Koss)

Gandalf van de Keizershove is een luxe Gelderlander, zoon van Wilson en kleinzoon van Koss. Heeft excellente kwaliteiten. Ook de afstamming langs de moederlijn mag er zijn. Theoloog en Marconi. Het is een uitgesproken vriendelijk en contact zoekend paard. Heel nieuwschierig, speels en allert. Schofthoogte 170-175 cm. Als veulen verkreeg Gandalf een eerste premie en een uitnodiging voor het nationaal kampioenschap en behoort zo tot de beste 5 van het jaar 2011. Langs de moederlijn heeft hij prachtige zeer ruime bewegingen en zal zeker ook in de springsport z’n mannetje staan.(Zep) Samenvattend: Een mooie Gelderlander die goed bruikbaar is in de sport en recreatie.

Contact

j.hasken@upcmail.nl / tel. 0031(0)344641572

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden. Ik wil uiteindelijk voor het mennen een 2-span creëren. Daarvoor zoek ik 2 Gelderse Rijpaarden (ruinen, stokmaat minimaal 1.67m) die goed lopen in de dressuur (L/M) en die natuurlijk heel veel op elkaar lijken qua kleur, bouw en hoogte.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Te koop: 9-jarige bruine ruin M2 geklasseerd

Met pijn in mijn hart moet ik mijn kostbaarste bezit verkopen door verhuis naar het buitenland en achteraf is er geen mogelijkheid hem hierheen te halen. Armani is een 9 jarige ruin van Bazuin (bekijk op Horsetelex). 1.75m, bruin. Hij is M2 dressuur gekwalificeerd, kent alle oefeningen t/m Z al zijn deze wel wat weggezakt doordat wij de laatste anderhalf jaar alleen recreatief bezig zijn geweest. Maan is 100% verkeersmak, is geen dooie buiten maar zal er nooit vandoor gaan oid. Hij kent vrachtwagens, drukke wegen, treinen, wilde koeien en paarden, bloembollenkramen, tractors etc. etc. Heeft in zijn 9 jaar leven misschien 1 keer gebokt. Ik ben zelfs enkele keren zonder zadel/hoofdstel langs een 80KM weg naar het strand gereden zonder problemen. wi493 Hij is 100% trailermak maar heeft wel een beetje aanmoediging nodig. Heeft een goede sprong, ervaring met zowel balken als cross, is wel vrij groen/overenthousiast met springen, dit kalmeert wanneer er meer regelmatig gesprongen word. Hij springt alles waar je hem voor zet zolang je zelf niet twijfelt, heeft tot 1.60m enkele sprong zonder problemen gesprongen. Hij heeft naar mijn idee potentie om hoger te komen met springen/eventing, heb er zelf nooit de tijd voor gehad dit eruit te halen. crosso99 Heeft in zijn leven geen dag kreupel gelopen en is nog nooit echt ziek geweest. Ondanks dat ik Maan in zijn leven met zo veel mogelijk dingen kennis heb laten maken en hem zo veelzijdig mogelijk getraind heb, is het niet altijd een makkelijke. Heeft dan ook een meer gevorderde ruiter nodig. Hij vind het heerlijk om uren te tutten en knuffelen. Werkt graag en hard als je een klik met hem hebt. Gaat alleen naar een liefdevol nieuw huis met weidegang. Kan evt. verkocht worden incl. toebehoren, excl. zadel

Contact

S.F. van Twuijver. Sf.vantwuijver@gmail.com

Gezocht: 2-span brave Gelderse Paarden

Gezocht: een 2-span mooie brave Gelderse paarden. Stokmaat minimaal 1.67m, ruinen, vossen of bruin en maximaal 6 jaar oud. De paarden moeten ook onder het zadel gereden zijn en als ze een sprongetje kunnen maken is dat een pré.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Te koop: 4 jarige bruine merrie van Alexandro P

4-jarige bruine merrie van Alexandro P x Nouvelle Nanna. Onbeleerd, geheel naar eigen te zetten. Stokmaat 1.64m, geboortedatum : 16-05-2010.  Leuk en vriendelijke paard voor zowel dressuur en springen. Moeder is een hardwerkende merrie die graag springt. Vader is de prachtige gelderse hengst Alexandro P. Papieren zijn aanwezig en is in 2011 rontgenologisch gekeurd en mag opnieuw gekeurd worden, kosten zijn voor de koper. Normale prijsklasse.

Contact

Voor meer informatie: franskemperman@hotmail.com of 0620401522 / 0575-452006

20140411_104943

20140411_104935

Te koop: driejarige Gelderse ruin

Te koop de driejarige Gelderse ruin, Griffin LL. Zijn vader Olivi voert de indexlijst van hengsten met een betrouwbaarheid van 80 tot 89 % aan. Moeder Leonora LL (Elegant x Prins Oregon x Irak) voert de predicaten keur sport preferent en prestatie. Deze vosruin is 1.67 m, heeft veel front en uitstraling, een supergoede galop en daarnaast een heel plezierig en gehoorzaam karakter. Hij is recent gecastreerd en daarom nog niet zadelmak gemaakt. Zal zeker een echte blikvanger worden, onder het zadel maar ook voor de wagen. Zie ook de foto’s hieronder. Vraagprijs n.o.t.k.

Contact:

Laurie Jansen 06 28438547 SONY DSC SONY DSC

Te koop: Gelderse ruin & 2 Gelderse hengstveulens

Gelderse ruin Gustaaf 2 1/2 jaar. Vosblef 4 witte benen. Vader Ahoy mv Heineke Gelders Hengstveulen Icaro Bruinbles, 3 witte benen Vader Danser mv Heineke Gelders Hengstveulen Ivanko Vosbles met 4 witte benen Vader Koss mv Ahoy Kampioen van de gelderse veulens in Nijkerk 2013

Contact

Marrie Breugem 06-18078555 breugem@live.nl Bodegraven