Verkooplijst

Staat uw paard geregistreerd in de Gelderse fokrichting? Dan kunt u een advertentie plaatsen in de rubriek ‘Te Koop’ of ‘Te Koop Gevraagd’. Stuur een kopie van het stamboekpapier, de advertentietekst en eventueel een foto van het paard per e-mail naar meggievanderkamp@gmail.com. Dan wordt uw advertentie op de verkooplijst geplaatst en daarnaast onder de aandacht gebracht via Facebook. Mocht u dit laatste niet willen, wilt u dit dan vermelden bij de aanmelding van uw advertentie?

Te koop:

ZESTAL 1ste premie VEULENS

Wegens aanfok en uw kans om een succesvolle fokkerij op te zetten met producten uit gerenommeerde moedernestjes, die garant staan voor beweging, sport en een goed werkwillig karakter:

 1. Layla-Amanda, reserve kampioene Gelders veulens en uitgenodigd voor nationale keuring, bruin,13 april 2016 (Alexandro P x voorlopig keurmerrie Amanda II van Farrington x keur sport (Z) dressuur Jamanda van Zep x Unitas.
  Layla is een ¾ zuster van de goedgekeurde hengst Henkie (Alexandro P x Upperville). Layla is een volle zuster het kampioensveulen NVK 2015, Kaya-Amanda en van de PROK-voorlopig keurmerries Hanna-Amanda (kampioen NMK 2015), Godiva-Amanda (Reserve kamp. NMK 2015) Ida-Amanda (uitgenodigd voor NMK 2016) en Flip (3de NVK 2010) en een halfzus van de keurmerrie Eva-Amanda. Verder is zij een nicht van de nationale veulenkampioenen Warudin en Ivo.
 1. Lusinetty 1STe premie NVK merrieveulen, bruin blesje, 24 april 2016, van Henkie x ster voorlopig keurmerrie Zusinetty van Sam R x de ster(GP) merrie Robinetty van Monaco x Elegant x Commandant x Eclatant. Haar halfbroer Equi (Ginus) loop nationaal als eventer onder Olivier Williams in Engeland.
  De grootmoeder liep Z1 dressuur. De moederlijn bracht ook voort de ZZL lopende Aninetty (Elegant), het LT-paard Next One (Bismarck), de goedgekeurde hengst Chablis (Upperville) de 3de bezichtigingshengst, Z1 gestarte, Rex non Moritur (Cabochon) en de Z2 sportmerrie Sinetty (Cabochon).
 1. Laminetty, 1ste premie NVK merrieveulen, vos kol, 21 maart 2016, vos (Vitens x volle zus goedgekeurde hengst Chablis (Upperville x Zep).
  De moeder is een halfzus van het LT-paard Next One (Bismarck), de goedgekeurde hengst Chablis (Upperville), de 3de bezichtigingshengst, Z1 gestarte, Rex non Moritur (Cabochon) en de Z2 sportkeurmerrie Sinetty (Cabochon).
 1. Louis Vuitton, 1ste premie NK hengstveulen, zwartbruin,12 mei 2016, (Hermes x Zamanda van Cabochon x Zep x Unitas). De grootmoeder is een volle zuster van de grootmoeder van de goedgekeurde hengst Henkie.
  Een neefje van Louis Vuitton, de 3de bezichtigingshengst Bon Vivant (Upperville) loopt ZZ-licht. De halfbroers van de moeder Sam en Tegro (2x Negro) liepen resp. M2 en Z2.  Fairplay, loopt in het tweespan bij Sannie Hagens-Dijkman.
  Verder komen uit de moederlijn Flush (Zandman) SP Ned 1.30, Gait (Lt. Generaal) DR Z1, Jamanda (Zep) DR Z1, Tex (Cabochon) DR Z2 en Mennen ZZ.
 1. Lotta-Jirma, 1ste premie merrieveulen, 28 maart 2016, merrie, bruin smalle bles, 2x wit achterbeen (Henkie x voorlopig keurmerrie en Nat.Kamp GP Tajirma van Laurentz x Zep x Commandant x Zwier. Lotta-Jirma is een halfzuster van de reserve kampioen 2014 voorlopig keurmerrie Gitta-Jirma (Alexandro P) en nationale veulenkampioenen, thans keurmerrie, Elvirma en Charisma (Upperville) en elite sportmerrie Bijtajirma, die thans in de ZZ wordt uitgebracht.
  LJ is nauwverwant aan de nationale kampioensmerrie Lollipop, de Z2 dressuur sportmerrie Ofirma (Zep) en de menpaarden Sep (Parcival) en Wax (Parcival).
 1. Lucifer, 1ste premie hengstveulen, 20 mei 2016,vos bles en 4 witte benen, (Henkie x x stermerrie Persistance van Witmar Alazan x UTV-kampioene Esperance van Goudsmid x Commandant. Lucifer is een halfbroer van het Z-dressuurpaard Bengel (Sander) en het menpaard (klasse M) Ultralux (Cabochon)
  Lucifer is een neef van de keur sport (M2-dressuur)merries: Mesalliance (Cabochon) en Ordonnance (Wagenaar).
  Verder bracht de moederlijn voort de sportpaarden: Z1 dressuur Bengel (Sander), de naar Engeland geexporteerde M2 Bucephalus (Parcival), de keur sport (Z)merrie Tendance (Osmium), waarvan de zonen Cipollini (Laurentz) en ZOZ (Elegant) respectievelijk op M2 en Z1 niveau in de sport zijn uitgebracht.
  Layla-Amanda, Lusinetty en Laminetty (de topdrie van de merrieveulens op de Gelderse keuring) en Louis Vuitton zijn te zien tijdens de nationale veulenkeuring in Ermelo op 12 augustus 2016.

Bij serieuze interesse kunt u contact opnemen met familie Hekkert (06-54362236 en/of ’s avonds 0575-561682 of 0572-351842)

Te koop:

Horace geboren 29-04-2012
Afstamming Rubus B x Virgin
Zie youtube voor presentatie “Rubus B”
Horace is op eigen grond geboren en na een half jaar naar een opfokstation gegaan waar hij twee en half jaar opgegroeid is met leeftijdgenoten. Is daarna zadelmak gemaakt waarbij hij geroemd werd vanwege zijn vriendelijke,werkwillige karakter.
Zeer geschikt paard (ruin) voor dressuur/wagen en recreatie.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Ruud Maarschalkerweerd 0651134841. (Deventer)
r.maarschalkerweerd.1@kpnmail.nl

Gezocht:

Wij zijn op zoek naar een braaf bereden en betuigd paard.

Het liefst een allrounder waar je een dressuurproefje mee kan rijden en die het ook leuk vindt om een sprongetje te maken. Het is vooral van belang dat het paard koel in zijn hoofd is voor de kar, zowel alleen als in een groep. Tussen de 6 en 12 jaar met een stokmaat tussen de 1.60 en 1.70m.

Contact; Tessa Markus mail: tessa_markus@hotmail.com tel: 06-28466799

Te koop:

KOSSVRIJE ORIGINEEL GEFOKTE GOED BETUIGDE EN VERKEERSMAKKE 2 JARIGE PROK GEKEURDE VOSHENGST

Jasper, geboren 20 april 2014, vos, bles, 4 witte benen, lichte manen en staart
Vader:  ZZZ lopende zwarte hengst Rubus B  (=Ahoy x Pygmalion)
Moeder: stermerrie Anne van Sander (= Fabricius x Harald) Grootmoeder: stermerrie Sanne, laatst geboren merrieveulen van Satelliet (=Marconi x Geoloog) Overgrootmoeder: de ster voorlopig keurmerrie L’ Esperance van Zichem (=Gondelier x Eclatant) Betovergrootmoeder: UTV nationale kampioene keur preferente Esperance van Goudsmid x Commandant.

De hengst is op 19 april 2016 voorzien van een uitmuntend PROK-certificaat en kan derhalve aangeboden worden op de hengstenkeuring (mede gezien zijn vrije bloedlijnen).

Jasper is goed betuigd en heeft reeds deelgenomen aan enkele toertochten (goed verkeersmak en waterproof). De hengst is (door een buurmeisje) licht aangereden onder het zadel.

Als veulen ontving de hengst een 1ste premie en werd uitgenodigd (gezien de afstand vanuit Belgie werd die uitnodiging afgeslagen) voor de nationale veulenkeuring in Ermelo.

Jasper – gecreëerd uit 2 generaties in Belgie gefokte merries – is nauwverwant aan de (uit de Gelderse stal van de familie Hekkert komende) keur sport (M2-dressuur)merries Mesalliance (Cabochon) en Ordonnance (Wagenaar), Z1 dressuur Bengel (Sander), de naar Engeland geexporteerde M2 Bucephalus (Parcival),  de keur sport (Z)merrie Tendance (Osmium), waarvan de zonen Cipollini (Laurentz) en ZOZ (Elegant) respectievelijk op M2 en Z1 niveau in de sport zijn uitgebracht. Ook de in de mensport (klasse M) uitgebrachte Ultralux (Cabochon) komt uit dezelfde moederlijn.

Gezien zijn bloedlijn (Kossvrij) en originele opbouw van Gelderse hengsten oogt de hengst zeer geschikt voor de hengstenkeuring. Zijn blije optreden en werkwillige karakter zorgen er voor dat het een allround plezierig veelzijdig paard is voor de mensport en dressuur.

Bij serieuze interesse kunt u contact opnemen met 00-32-36666088, Jan Meeusen te Kalmthout (slechts 15 minuten van Breda)

Of per mail: joseefrancken@yahoo.com

 

Te koop:

3 jarige ruin, vos bles 4 witte benen, stokmaat 166.
Vader Everdale- moeder Elegant
Prok gekeurd en zadelmak.
Karakter goed, wakker maar eerlijk.

Rechtstreeks van de fokker.
Telefoon 06 50 970 237

 

 

Te koop:

Gelderse vosmerrie, geboren 27-4-2000. Schofthoogte 1.70m. Afstamming Zichem X Nelson

Tessa is zowel dressuurmatig alsook recreatief te rijden. Ze heeft een zeer ruime beweging, en een front dat erg aansprekend is. Zal het ook goed doen in een wedstrijdring. Ze is afgericht op L niveau. Tevens kan ze een sprongetje maken. Ook is ze verkeersmak en braaf op de trailer. Door haar afstamming is het ook interessant om er een veulen uit te fokken.

Tessa heeft een consequente ruiter nodig, die haar voldoende duidelijkheid geeft.

Vraagprijs € 2.100,00

Bij serieuze interesse kunnen filmpjes worden doorgestuurd. Bezichtigen is altijd mogelijk op afspraak. U kunt contact opnemen met Sjaak aan de Boom. Telefoonnummer 06-10734273 of per mail:sjaakadboom@hotmail.nl.

 

TE KOOP WEGENS AANFOK JAARLING RUIN

Kasper, RUIN, geboren 18 juli 2015, vos, bles, 2 halve witte benen achter.
Vader:  ZZZ lopende Alexandro P  (Koss x Satelliet)
Moeder: de ster voorlopig keurmerrie L’ Esperance van Zichem (Gondelier x Eclatant)
Grootmoeder: UTV nationale kampioene keur preferente Esperance van Goudsmid x Commandant.

Dit chique jaarling beschikt extra bewegingen, zoals we van zijn vader en moederlijn verwachten mochten!

Kasper is een neef van de keur sport (M2-dressuur)merries: Mesalliance (Cabochon) en Ordonnance (Wagenaar).
Verder bracht de moederlijn voort de sportpaarden: Z1 dressuur Bengel (Sander), de naar Engeland geexporteerde M2 Bucephalus (Parcival),  de keur sport (Z)merrie Tendance (Osmium), waarvan de zonen Cipollini (Laurentz) en ZOZ (Elegant) respectievelijk op M2 en Z1 niveau in de sport zijn uitgebracht.
In de mensport wordt in de M-klasse uitgebracht Ultralux (Cabochon).

Een chique vrolijk vos, inmiddels, geruind, jaarling met front en extra bewegingen

Bij serieuze interesse kunt u contact opnemen met 00-32-36666088, Jan Meeusen te Kalmthout
(slechts 15 minuten van Breda)

Kasper 2

 

 Gezocht:

 • 2 Gelderse paarden die aan elkaar gewend zijn,
 • het liefst met een zwarte kleur,
 • geslacht- ruin,
 • de twee paarden zijn bekend met het aangespannen werk, het liefst samen in een span,
 • rustige paarden, die verkeersmak zijn,
 • koopdatum voorjaar 2016,
 • de paarden zullen uiteindelijk naar Oostenrijk gaan en daar worden ingezet voor het aangespannen werk.

De vraag komt vanuit de heer Josef Frischeis die in Leitzersdorf een grote stoeterij heeft.
Zijn contactpersoon kunt u benaderen d.m.v. het volgende email adres: christine.reijnders@gmx.at

 

Te koop: goed ontwikkeld voshengstveulen v. Sirius x Milano x Wouter.

Veulen is geboren op 23 mei, heeft goede bewegingen en veel front. Moeder is ster en grootmoeder keur preferent. Zij bracht de keurhengst Larix. Voor meer informatie gaarne bellen met D. Siebelink, Aalten, tel. 0543-466392.

 

 Te koop: luxe Gelderse ruin (Wilson x Koss)

Gandalf van de Keizershove is een luxe Gelderlander, zoon van Wilson en kleinzoon van Koss. Heeft excellente kwaliteiten. Ook de afstamming langs de moederlijn mag er zijn. Theoloog en Marconi. Het is een uitgesproken vriendelijk en contact zoekend paard. Heel nieuwschierig, speels en allert. Schofthoogte 170-175 cm. Als veulen verkreeg Gandalf een eerste premie en een uitnodiging voor het nationaal kampioenschap en behoort zo tot de beste 5 van het jaar 2011. Langs de moederlijn heeft hij prachtige zeer ruime bewegingen en zal zeker ook in de springsport z’n mannetje staan.(Zep) Samenvattend: Een mooie Gelderlander die goed bruikbaar is in de sport en recreatie.

Contact

j.hasken@upcmail.nl / tel. 0031(0)344641572

Deze diashow vereist JavaScript.

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden. Ik wil uiteindelijk voor het mennen een 2-span creëren. Daarvoor zoek ik 2 Gelderse Rijpaarden (ruinen, stokmaat minimaal 1.67m) die goed lopen in de dressuur (L/M) en die natuurlijk heel veel op elkaar lijken qua kleur, bouw en hoogte.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Gezocht: 2-span brave Gelderse Paarden

Gezocht: een 2-span mooie brave Gelderse paarden. Stokmaat minimaal 1.67m, ruinen, vossen of bruin en maximaal 6 jaar oud. De paarden moeten ook onder het zadel gereden zijn en als ze een sprongetje kunnen maken is dat een pré.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Te koop: Gelderse ruin & 2 Gelderse hengstveulens

Gelderse ruin Gustaaf 2 1/2 jaar. Vosblef 4 witte benen. Vader Ahoy mv Heineke Gelders Hengstveulen Icaro Bruinbles, 3 witte benen Vader Danser mv Heineke Gelders Hengstveulen Ivanko Vosbles met 4 witte benen Vader Koss mv Ahoy Kampioen van de gelderse veulens in Nijkerk 2013

Contact

Marrie Breugem 06-18078555 breugem@live.nl Bodegraven