Verkooplijst

Staat uw paard geregistreerd in de Gelderse fokrichting? Dan kunt u een advertentie plaatsen in de rubriek ‘Te Koop’ of ‘Te Koop Gevraagd’. Stuur een kopie van het stamboekpapier, de advertentietekst en eventueel een foto van het paard per e-mail naar meggievanderkamp@gmail.com. Dan wordt uw advertentie op de verkooplijst geplaatst en daarnaast onder de aandacht gebracht via Facebook. Mocht u dit laatste niet willen, wilt u dit dan vermelden bij de aanmelding van uw advertentie?

Te koop:

Wegens inkrimping bieden wij te koop aan de door ons zelf gefokte Gelderse elite, sport (dres), IBOP merrie Beausara. Beausara is een 10 jarige nakomeling van de preferente hengst Koss (El Corona x Goudsmid x Apollo) en heeft een stokmaat van 1.68m.  Aan moederskant zien we Lorton, Renovo en Nova Zembla terug.

Als veulen behaalde Beausara een 1e premie op de Dag van het Gelders Paard en mocht zij zich tijdens de Nationale Veulen Keuring (NVK) in Ermelo als 6e opstellen. Als driejarige werd ze vlot ster verklaard en werd ze met de volgende punten in het stamboek opgenomen. Ext. 80, Beweg. 80, S 65, D 85, G75, H 85
Tijdens de Nationale Merriekeuring (NMK) te Ermelo in 2009 wist ze een mooie 4e plaats te bemachtigen, waarna haar voorlopig keurschap een feit was.
Na het slagen van haar IBOP test in 2009 is ze definitief keur geworden.
Na in 2013 ook nog eens röntgenologisch te zijn goedgekeurd, mocht ze daar ook het elite predicaat aan toevoegen.

Afgelopen jaar is haar eerste nakomeling geboren.  Een merrieveulen van For Gribaldi (Gribaldi x Michelangelo x Eclatant x Wachtmeester). Dit veulen behaalde op de Dag van het Gelders Paard een mooie 1e premie en is nog in ons bezit. Om het plaatje helemaal compleet te maken heeft Beausara afgelopen jaar het sportpredicaat (dressuur) weten te bemachtigen. Haar huidige niveau is M2 met winst.

Kortom een kwaliteitsvolle merrie, die zowel op gebied van fokkerij (bloedspreiding) als sport super goed inzetbaar is!

Vraagprijs: op aanvraag

Voor aanvullende vragen en/of bezichtiging mag u uiteraard contact met mij opnemen.

Hartelijke groeten,

Annemieke van Selm
Mail: annemiekevanselm@icloud.com
Tel. +31 (0)6 1055 9364

 

Te koop:

Cyrah, 9 jarige Keur IBOP merrie van 1.62m.

Ze werd als 7 jarige ster en voorlopig keur op de merriekeuring en stond 5e op de NMK. Als 8 jarige slaagde ze voor de IBOP met de hoogste punten (onder het zadel) van de dag.

Fijne merrie voor de sport en/of fokkerij.
Sterke merrie met een zeer goed achterbeen gebruik.
Wordt dressuurmatig gereden op M niveau en maakt een fijne sprong. Fijn paard in het werk, maar niet geschikt om maar 3 keer per week te rijden of voor de beginnende ruiter/amazone. Wordt dan wat kijkerig (maakt zich dan vooral wat sterk).
Paard is braaf in het bos/op buitenrit en verkeersmak, maar kan ook dan wat kijkerig zijn.
Als 4 jarige licht betuigd geweest.

In 2013 klinisch- en röntgenologisch goedgekeurd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Melianne van Wakeren.
melianne@vwmdressage.nl of 06-10161988.

Te koop:

Aangeboden wegens beëindiging van deze mooie hobby.
Span Gelderse merries, lopen recreatief voor de wagen en onder het zadel.
Afstamming volgens bijgaand stamboek papier.

Bij belangstelling stuur ik u graag meer informatie.
Contact: hjdijksma@solcon.nl

Te koop:

3 jarige ruin, vos bles 4 witte benen, stokmaat 166.
Vader Everdale- moeder Elegant
Prok gekeurd en zadelmak.
Karakter goed, wakker maar eerlijk.

Rechtstreeks van de fokker.
Telefoon 06 50 970 237

 

 

Te koop:

Gelderse vosmerrie, geboren 27-4-2000. Schofthoogte 1.70m. Afstamming Zichem X Nelson

Tessa is zowel dressuurmatig alsook recreatief te rijden. Ze heeft een zeer ruime beweging, en een front dat erg aansprekend is. Zal het ook goed doen in een wedstrijdring. Ze is afgericht op L niveau. Tevens kan ze een sprongetje maken. Ook is ze verkeersmak en braaf op de trailer. Door haar afstamming is het ook interessant om er een veulen uit te fokken.

Tessa heeft een consequente ruiter nodig, die haar voldoende duidelijkheid geeft.

Vraagprijs € 2.100,00

Bij serieuze interesse kunnen filmpjes worden doorgestuurd. Bezichtigen is altijd mogelijk op afspraak. U kunt contact opnemen met Sjaak aan de Boom. Telefoonnummer 06-10734273 of per mail:sjaakadboom@hotmail.nl.

 

TE KOOP WEGENS AANFOK

Kasper, geboren 18 juli 2015, vos, bles, 2 halve witte benen achter.
Vader:  ZZZ lopende Alexandro P  (Koss x Satelliet)
Moeder: de ster voorlopig keurmerrie L’ Esperance van Zichem (Gondelier x Eclatant)
Grootmoeder: UTV nationale kampioene keur preferente Esperance van Goudsmid x Commandant.

Dit chique jaarling beschikt extra bewegingen, zoals we van zijn vader en moederlijn verwachten mochten!

Kasper is een neef van de keur sport (M2-dressuur)merries: Mesalliance (Cabochon) en Ordonnance (Wagenaar).
Verder bracht de moederlijn voort de sportpaarden: Z1 dressuur Bengel (Sander), de naar Engeland geexporteerde M2 Bucephalus (Parcival),  de keur sport (Z)merrie Tendance (Osmium), waarvan de zonen Cipollini (Laurentz) en ZOZ (Elegant) respectievelijk op M2 en Z1 niveau in de sport zijn uitgebracht.
In de mensport wordt in de M-klasse uitgebracht Ultralux (Cabochon).

Een chique vrolijk vos jaarling met front en extra bewegingen, die uitermate geschikt oogt voor de dressuur of aangespannen sport.

Bij serieuze interesse kunt u contact opnemen met 00-32-36666088, Jan Meeusen te Kalmthout (slechts 15 minuten van Breda)

Kasper 2

 

Te koop:

WEGENS TIJDGEBREK DOOR NIEUWE BAAN EIGENAAR EN AANKOMENDE STUDIE VAN AMAZONE.

Te koop: 8 jarige, bruine Koss x Zichem merrie, schofthoogte 1.62 m

Het is een allround paard, ze loopt dressuur, springt en is recreatief gereden voor de wagen. Ze is beleerd voor de wagen door Henk van Donkelaar.

De merrie heeft een super lief karakter en is ontzettend gek van aandacht. Het laatste jaar is ze niet meer voor de wagen geweest door tijdgebrek maar dit pak je zo weer op. Met rijden moet je haar zo nu en dan even aansporen maar als ze eenmaal aan het werk is dan doet ze het super en loopt lekker. Voor de wagen is dat niet nodig, ze doet dit ontzettend graag. Vorig jaar is er een begin gemaakt met het springen en dit vindt ze echt leuk, ze spring tot nu toe alles. Buitenritten, vooral in het bos, vindt ze geweldig, je kan zo alleen het bos in, ze zou dan ook goed tot haar recht komen bij iemand die in een bosrijke omgeving woont en/of dit geregeld met haar zou willen doen. Ze is altijd op tijd ontwormt, geënt en bij de hoefsmid geweest. De trailer vindt ze ook geen probleem.

Wij vragen niet de hoofdprijs omdat we willen dat ze een super plekje krijgt bij een liefhebber van het Gelderse paard, zij is de 4e generatie die wij gefokt hebben.

Wel willen wij meegeven dat ze lucht zuigt.
Ze heeft daar totaal geen last van maar we willen dit wel eerlijk vertellen.

Onze vraagprijs is € 2500,00

Voor verdere informatie of wanneer u een afspraak wilt maken kunt u contact opnemen op nummer 06-30783996 of een mail sturen naar kooyhoek@hetnet.nl

Gezocht:

  • 2 Gelderse paarden die aan elkaar gewend zijn,
  • het liefst met een zwarte kleur,
  • geslacht- ruin,
  • de twee paarden zijn bekend met het aangespannen werk, het liefst samen in een span,
  • rustige paarden, die verkeersmak zijn,
  • koopdatum voorjaar 2016,
  • de paarden zullen uiteindelijk naar Oostenrijk gaan en daar worden ingezet voor het aangespannen werk.

De vraag komt vanuit de heer Josef Frischeis die in Leitzersdorf een grote stoeterij heeft.
Zijn contactpersoon kunt u benaderen d.m.v. het volgende email adres: christine.reijnders@gmx.at

 

Te koop

Wegens aanfok en uit de boedel, na het overlijden van, Gait Hekkert te koop en uw kans om een succesvolle fokkerij op te zetten met producten uit gerenommeerde fokzuivere moedernestjes, die garant staan voor beweging en goed karakter:

GITTA-JIRMA, vierjarige voorlopig keurmerrie, vos bles, 23 mei 2011 van Alexandro P x voorlopig keurmerrie en Nat.Kamp GP Tajirma van Laurentz x Zep x Commandant x Zwier. Gitta-Jirma werd in 2014 Reserve kampioen op de Nationale merriekeuring te Ermelo. Ze is licht aangereden en rontgenlogisch gekeurd en beschikt over het PROK-certificaat.

Gitta Jirma I

Contact

Bij serieuze interesse kunt u contact opnemen met familie Hekkert (06-54362236 en/of ’s avonds 0575-561682 of 0572-351842

 

Te koop: goed ontwikkeld voshengstveulen v. Sirius x Milano x Wouter.

Veulen is geboren op 23 mei, heeft goede bewegingen en veel front. Moeder is ster en grootmoeder keur preferent. Zij bracht de keurhengst Larix. Voor meer informatie gaarne bellen met D. Siebelink, Aalten, tel. 0543-466392.

Te koop: goed bewegend hengstveulen van Chablis

Te koop sterk bewegend, goed ontwikkeld en correct gebouwd hengstveulen van de hengst Chablis. Moeder is een elite-merrie van Apache x Rhodium x Pele.
Veulen heeft een nuchter karakter.

image

image (1)

image

Contact

Graag bellen voor meer info: Yvonne Termeer, 0642018575.

 Te koop: luxe Gelderse ruin (Wilson x Koss)

Gandalf van de Keizershove is een luxe Gelderlander, zoon van Wilson en kleinzoon van Koss. Heeft excellente kwaliteiten. Ook de afstamming langs de moederlijn mag er zijn. Theoloog en Marconi. Het is een uitgesproken vriendelijk en contact zoekend paard. Heel nieuwschierig, speels en allert. Schofthoogte 170-175 cm. Als veulen verkreeg Gandalf een eerste premie en een uitnodiging voor het nationaal kampioenschap en behoort zo tot de beste 5 van het jaar 2011. Langs de moederlijn heeft hij prachtige zeer ruime bewegingen en zal zeker ook in de springsport z’n mannetje staan.(Zep) Samenvattend: Een mooie Gelderlander die goed bruikbaar is in de sport en recreatie.

Contact

j.hasken@upcmail.nl / tel. 0031(0)344641572

Deze diashow vereist JavaScript.

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden

Gezocht: Twee brave Gelderse Rijpaarden. Ik wil uiteindelijk voor het mennen een 2-span creëren. Daarvoor zoek ik 2 Gelderse Rijpaarden (ruinen, stokmaat minimaal 1.67m) die goed lopen in de dressuur (L/M) en die natuurlijk heel veel op elkaar lijken qua kleur, bouw en hoogte.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Gezocht: 2-span brave Gelderse Paarden

Gezocht: een 2-span mooie brave Gelderse paarden. Stokmaat minimaal 1.67m, ruinen, vossen of bruin en maximaal 6 jaar oud. De paarden moeten ook onder het zadel gereden zijn en als ze een sprongetje kunnen maken is dat een pré.

Contact

Theo van der Velden / GSM 06-52716266 / theovdvelden@gmail.com

Te koop: Gelderse ruin & 2 Gelderse hengstveulens

Gelderse ruin Gustaaf 2 1/2 jaar. Vosblef 4 witte benen. Vader Ahoy mv Heineke Gelders Hengstveulen Icaro Bruinbles, 3 witte benen Vader Danser mv Heineke Gelders Hengstveulen Ivanko Vosbles met 4 witte benen Vader Koss mv Ahoy Kampioen van de gelderse veulens in Nijkerk 2013

Contact

Marrie Breugem 06-18078555 breugem@live.nl Bodegraven